У Тернопільських школах дітей вчитимуть, як створювати сім’ї

Опубліковано:
31 Жовтня, 2016

Міністерство освіти і наукирекомендує впроваджувати в українських школах факультативний курс із формування сімейних цінностей. Серед рекомендованої Міносвіти літератури є посібник «Сімейні цінності для учнів 8-9 класів», перевиданий в Івано-Франківську у 2014-му році (автори – В. Прит, С.Тесленко, З. Охріменко, Л.Корецка).

Укладачі посібника зазначають, що основні завдання курсу – прищепити свідомий підхід до створення сім’ї, сформувати думку про те, що всі члени сім’ї повинні постійно розвиватися, а також навчити школярів бути щасливими.

Читайте також

У тернопільській школі №3 щоп’ятниці спілкуються лише англійською
У Тернополі cтворять школу з водних видів спорту
У Тернополі виділили гроші на зарплату освітянам
Реформу профтехосвіти в Тернопільській області будуть здійснювати разом із громадскістю (Відео)
Більше 25 мільйонів гривень в Тернополі виділять на потреби освіти

Дослухатися до порад Міносвіти у Тернополі планують найближчим часом. Як створювати, формувати та цінувати свою сім’ю у місцевих школах навчатимуть якщо не з 1 вересня нового навчального року, то можливо й швидше – уже з початку 2017 року, – розповідає начальник управління освіти та науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.

«Коли саме варто розпочати викладання цієї дисципліни ми будемо  радитися із керівництвом шкіл Тернополя на наших нарадах. Вважаю, що таке нововведення було б доречним, адже дітям варто змалку прищеплювати любов і повагу до сім’ї та вчити цінувати рідних. Гадаю, що викладати цей факультатив зможуть учителі різних предметів, головне, щоб це був педагог із хорошим життєвим досвідом, педагог, який зможе навести учням яскраві приклади, що дійсно пояснюватимуть: що сім’ю треба оберігати», – каже Ольга Похиляк.

Тернопільським школярам ідея проведення факультативу на тему сімейних цінностей, сподобалася: «Я думаю, якщо нам будуть більше розповідати про сім’ю – ми будемо більше приділяти увагу своїй сім’ї, поважати батьків, братів, сестер, бабусів, дідусів та усіх близьких нам людей. Я б з радістю хотіла відвідувати такі заняття», – зауважує школярка Діана Пилипчук.

А батьки школярів мають різні думки відносно цього:

«Я щодня на роботі й не маю можливості багато спілкуватися з дитино, але хочу, щоб вона виросла у мене хорошою людиною, яка б розуміла усі сімейні цінності. Тому, оскільки моя донечка більш як пів дня проводить у школі, – думаю було б добре, якби там на тему сім’ї з нею говорили учителі», – наголошує мама школярки Олеся Хрущак.

«А я вважаю, що наскільки важливою є для кожної людини сім’я – ніхто не пояснить краще дитині, ніж її батьки. Тому у школі на цю тему учителям із учнями спілкуватися варто, але більше треба в цьому плані працювати батькам», – стверджує мати першокласника Уляна Кошуляк. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: