Реформу профтехосвіти в Тернопільській області будуть здійснювати разом із громадскістю (Відео)

Опубліковано:
21 Жовтня, 2016

На Тернопільщині готуються раціоналізувати галузь професійно-технічної освіти. Які шляхи будуть для цього найбільш оптимальними визначали на нараді в обласній державній адміністрації.

Ключовим питанням є те, що з 2016 року утримання закладів цього профілю повністю лягає на місцеві бюджети. Даний крок здійснено в рамках бюджетної децентралізації, яка відбувається в Україні. Тернопільщина більшу частину року справилася з цим завданням – з січня по серпень вдалося забезпечити повноцінне функціонування закладів профтехосвіти за рахунок обласного та міського бюджетів – на це було спрямовано 47 млн. грн.. Решту частину року покриють за рахунок стабілізаційної дотації від уряду.

На сьогоднішній день в Тернопільській області працюють 22 заклади професійно-технічного профілю, в яких освіту здобувають 9 тисяч учнів. Цього року майже 4 тисячі із них отримали робітничу професію та стали фахівцями у сфері послуг. Тож постає питання – чи працюватимуть випускники за фахом? В той час, як потреба у кадрах є: наприклад, в армії.

Певні напрацювання щодо більш раціональної підготовки фахівців вже є в Тернопільському обласному управлінні освіти та науки. При цьому в адміністрації запевняють, що реформування буде проводитися із врахуванням думки громадськості.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: