Волинським манівцям показали, як оцифровуються експонати в музеї

06.12.2021 13:45   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Нещодавно у Волинському краєзнавчому музеї в місті Луцьку розпочався новий важливий етап із оцифрування фондів. Адже волинський музей отримав інфраструктурний грант House of Europe («Дім Європи»).

Читайте також

Колекція давньоруських перснів зберігається у Тернопільському музеї
До Тернопільського краєзнавчого музею надійшли унікальні експонати
У Бережанах працівники музею впорядкували місцеве кладовище

Завдяки новій можливості, музей зможе ввести в електронний облік музейні предмети та розпочати їх оцифрування. Процес оцифрування вже триває. І усі бажаючі його результати можуть побачити його на сайті музею за посиланням: https://vkm.org.ua/.

Нещодавно свідками оцифрування в Волинському краєзнавчому музеї міста Луцька юні науковці.

В рамках заняття секції історії України та історичного краєзнавства Волинської обласної Малої академії наук учні луцьких шкіл завітали в музей. Там вони стали учасниками екскурсії-практикуму фондами Волинському краєзнавчого музею. Екскурсію провела Анна Юхимчук, кандидатка історичних наук, дослідниця храмів Волині.

Анна Юхимчук розповіла учням про новий проєкт із оцифрування та наочно показала, як відбувається процес оцифрування експонатів.

Окрім того, під час заходу учні змогли ознайомитись із фондами, експозиціями та документами музею. Також, усі бажаючі отримали консультації по темах наукових робіт, які стосуються історії Волині та відомих постатей.

Тепер цінні документи та експонати доступні в цифровому форматі на сайті музею і можуть бути використані манівцями в наукових роботах.

Захід відбувся з дотриманням карантинних вимог.

null
 

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі