До Тернопільського краєзнавчого музею надійшли унікальні експонати

Опубліковано:
30 Жовтня, 2021

До Тернопільського обласного краєзнавчого музею надійшли унікальні експонати, які, за словами працівників музею, мають меморіальну, художню та історичну цінність. Це рукописи і машинописи видатного українського письменника Василя Ярмуша.

Читайте також

Художник Владислав Щепанік малював пейзажі Тернополя 100 років тому
Про відомого карикатуриста Густава Рогальського з Тернополя
Історія палацу в Загайцях на Тернопільщині

«Особливої вартісними є матеріали із родинного архіву Василя Ярмуша — українського поета, прозаїка, культурно-громадського діяча. Їх передала до музею донька Мирослава Ярмуш. Цікавими є рукописи та машинописи віршів із власноручними підписами поета, його світлини, особисті документи та поетичні збірки, — розповідають у музеї. — Цінним внеском у художню збірку стали графічні роботи, подаровані заслуженим художником України Ярославом Омеляном. Вражають трагізмом і драматичністю начерки із серії «Сибірські замальовки», написані під час заслання художника в Іркутську область (нині Російська Федерація) в 1950—1959 рр.», – розповідають фахівці музею.

Також колекція музею поповнилася вишитими виробами, які виконані рідкісною технікою художнього набивання на тканині («килимова вишивка»). 

null

 

 

null

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #музей, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: