У Гусятині колишні воїни АТО отримали консультації фахівців

Опубліковано:
3 Квітня, 2018

Для учасників антитерористичної операції у Гусятинському районному центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей за участю представників Пенсійного фонду, Держгеокадастру, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, бюро правової допомоги.

Зі станом ринку праці, послуги служби зайнятості, зокрема учасникам АТО; можливостями пошуку роботи, профнавчання, відкриття власної справи ознайомила присутніх заступник директора РЦЗ Наталія Бурштин.

«З початку року через Гусятинський центр зайнятості роботу шукали 35 колишніх воїнів, 3 – вже працевлаштовані. На 30 березня ц.р. 23-м атовцям продовжується пошук прийнятних місць праці», – повідомила заступник директора РЦЗ.

Читайте також

Польща змінила закони щодо заробітчан. Як працювати далі?
Скільки платять на Тернопільщині за годину роботи
В Тернополі офіційно шукають роботу 2870 людей

Перший заступник начальника Теребовлянського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області Галина Гродецька розповіла присутнім куди звертатись за призначенням пенсії, про Закон України “Про внесення змін до деяких Законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб з числа учасників антитерористичної операції”  від 18.10.2016 р. № 1683-VIII. Згідно з ним право дострокового виходу на пенсію за віком мають право учасники бойових дій: чоловіки у віці 55 років за наявності страхового стажу не менше 25 років та жінки у віці 50 років, за наявності страхового стажу не менше 20 років. Вона звернула увагу на документи, які необхідно подати для отримання пенсії та поінформувала про те, хто має право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника, загиблого військовослужбовця під час проведення АТО. Також вона порадила всім створити свій «особистий кабінет», скориставшись Порталом електронних послуг, щоб дізнатись свій страховий стаж в режимі онлайн.

Головний спеціаліст сектору державного земельного кадастру відділу Держгеокадастру у Гусятинському районні Марія Стефанчук зупинилась на питаннях надання земельної ділянки учаснику АТО, зауважила, що для цього необхідно мати погодження сільської ради або рішення сесії ОТГ про погодження надання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Про інформаційні, соціально-педагогічні, соціально-медичні, юридичні, психологічні послуги центру, про можливість отримання гуманітарної допомоги для сімей учасників АТО розповіла фахівець Гусятинського районного центру соціальних служб для сімї дітей та молоді Наталія Кришталович-Клим.

На запитання щодо безоплатної вторинної правової допомоги відповідала начальник відділу Гусятинського бюро правової допомоги Наталія Янцевич. Також вона ознайомила присутніх із всеукраїнським правопросвітницьким проектом “Я маю право”.

Присутні отримали вичерпні кваліфіковані відповіді на запитання, поради та рекомендації.

У заході взяли участь 10 демобілізованих воїнів АТО.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військовий, #гусятин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #робота, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: