Польща змінила закони щодо заробітчан. Як працювати далі?

Опубліковано:
23 Березня, 2018

З 1 січня в Польщі вступили в силу нові правила працевлаштування іноземців на сезонну роботу відповідно до директиви Європарламенту та Європейської Ради. Про це заявив віце-міністр сім’ї, праці і соціальної політики Польщі Станіслав Швед.

За його словами, сезонна директива ЄС змушує Польщу здійснювати більш жорстку політику працевлаштування сезонних працівників в трьох галузях: рільництво, садівництво, туризм.
З початку 2018 року в Польщі вводяться так звані сезонні дозволи, які максимально спрощують оформлення на роботу іноземців. Вони будуть видаватися на 9 місяців протягом року. В певних ситуаціях польські землероби в рамках цього ліміту зможуть доручити роботу іншому іноземцю терміном до 30 днів без оформлення чергового дозволу на виконання іншої роботи.

Читайте також

Парламентарі від «Народного фронту» проголосували за заклик до Польщі
Антибандерівський закон у дії: заробітчан гноблять за українську символіку
25 тисяч жителів Тернопільщині за рік працевлаштувала служба зайнятості

Буде більш жорстка регламентація заявок на короткострокове працевлаштування довжиною на 6 місяців.
Оформлення дозволу на сезонну роботу і заявки на працівників залишають на повітових рівні і підпорядковуються старості, цим займається Служба зайнятості, яка має розгалужену мережу представлену практично в кожному повіті.
Розглядатимуться документи терміном від 3 до 7, в крайніх випадках до 30 днів. Вводиться збір з роботодавця – 30 злотих, які підуть на збільшення працівників в Службі зайнятості.

За словами Шведа, його відомство разом з Міністерством сільського господарства працюють над ще більшим спрощенням правил працевлаштування в рільництві, адже в Польщі не хватає робочих рук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #польща, #робота
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: