Політика України останніх років спрямована на євроінтеграцію. Це стосується і економіки, і освіти, і медицини – загалом всього. В Україні зросли ціни на житло, навчання, харчування  – усе стало наближатись до європейських стандартів. А оплата праці залишилась здебільшого “українською”.

В Європі у більшості розвинених країн діє погодинна оплата праці. В Україні дискусії на цю тему тривають вже кілька років. У той час, коли державні органи, службовці та депутати розробляють програми чи закони, світ бізнесу вже давно перейшов у таку форму оплати роботи.

Спеціалісти здійснили підрахунки та визначили, скільки ж платять громадянам України за годину їх роботи загалом у державі та у кожній області зокрема. За даними Державної служби статистики України, станом на грудень 2017 року за одну годину своєї роботи середній українець отримував 53,4 гривні, навіть не 2 долари.

Найбільше люди заробляли у Києві – 81,5 гривні, а чи не найменше в Чернівецькій області – 35,6 гривні.

Варто зазначити, що приватні підприємці платять значно більше своїм працівникам, ніж цей середній мінімум. У бізнесі вже давно зрозуміли, що без диференціації в оплаті праці просто втратять працівників, замінити яких часто є важко або ж для пошуків їх заміни витрачається час, а значить гроші.

Економіст В’ячеслав Борець має слушну думку щодо цієї проблематики: “Для погодинної оплати праці в Україні потрібно спочатку створити необхідні економічні передумови, здійснити пожвавлення економіки та її стабілізації, і лише потім прив’язувати оплату роботи до відпрацьованих годин”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #година, #гроші, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #оплата праці, #робота, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: