У поліції розповіли про нові правила дорожнього руху та штрафи

Опубліковано:
24 Березня, 2018

З 1 січня 2018 року вступили в дію нововведення у правилах дорожнього руху. Одна з новацій – обмеження швидкості руху у населених пунктах до 50 км/год. Такі правила вже давно діють в Європі та Сполучених Штатах, оскільки вони рекомендовані Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Адже коли при швидкості руху 50 кілометрів за годину трапляється ДТП чи наїзд на пішохода, то потерпілий має всі шанси вижити. Така швидкість дозволяє водієві оцінити ситуацію і безпечно проїхати населений пункт. 

Читайте також

На Київщині чоловік вбив власну дружину і намагався вкоротити собі віку
На Тернопільщині у Збручі втопився чоловік
Тернопільські патрульні знову попереджають про шархаїв

За паркування на стоянці зі знаком “інвалід” водям, які не підпадають під цю категорію, доведеться заплатити штраф від 1020 до 1700 гривень. Крім цього, цей штраф можуть виписувати навіть представники громадських організацій інвалідів. 

Нагадують працівники поліції і про те, що на всіх кругових перехрестях, де організовано круговий рух, перевага надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу. Цей досвід ми також переймаємо з європейських країн, оскільки там всі перехрестя обладнані круговим рухом чи світлофорними об’єктами.

Стосуються нововведення і водійських посвідчень. Відтепер перший документ видаватиметься на два роки. Якщо за цей час водій не вчинив трьох або більше адмінправопорушень у сфері безпеки руху, то наступне посвідчення отримає на 30 років. 

Крім цього, зросли штрафи. За втечу з місця ДТП – 3400 гривень, за управління транспортом без права керування – 10 200, а за повторне порушення штраф зростає до 40 800 гривень. 20 400 доведеться заплатити за управління транспортом особами, позбавленими права керування. Посилиться відповідальність і за керування авто напідпитку.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нові, #ПДР, #поліція
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: