Українська Галицька Партія: «Долю Тернополя повинні вирішувати мешканці міста»

22.06.2017 11:13   Джерело: Доба
Опубліковано : Новини Тернопілля

Українська Галицька Партія ініціювала проведення у Тернополі опитування громадської думки, щоб врегулювати політичну кризу в місті. Партійці кажуть, що міжусобиці депутатів призвели до того, що міська рада недієздатна вже тривалий час: сесії не проводяться, а важливі для міста питання не вирішуються. Від цього страждає громада Тернополя, і саме вона має вирішувати, як бути з радою, - пише Доба.

Відтак Українська Галицька Партія вирішила запитати тернополян: «А що ж думають вони». У різних мікрорайонах міста зараз можна побачити намети УГП, в яких проводиться анкетування. З першого дня до наметів партії вибудовуються черги, охочих взяти участь в опитуванні — сотні.

— Коли вибори, то до нас, простих тернополян, всі ходять і агітують, а потім вже наша думка нікому не цікава. То правильно питати людей, як вони вважають, — коментує тернополянка, яка прийшла взяти участь в опитуванні.

Читайте також

Літо в Тернополі розпочалось з дитячих усмішок — УГП провела «Фестиваль дитинства»
Вишиванка у подарунок: УГП в Тернополі нагадала про традиції, які розпочались з Галичини
В Микулинцях на Тернопільщині можуть збудувати ГЕС

— Тривалий час є протистояння в міській раді між різними політичними групами. Це негативно відбивається на ситуації в місті. Багато рішень, не приймаються, кілька разів рада не могла зібратись, щоб проголосувати. Саму громаду ніхто не запитує, що вони про це думають, як вони бачать вихід з цієї політичної кризи. Ми питаємо громаду, хто на її думку має нести відповідальність, чи бачать люди потребу в перевиборах до міської ради, у виборах мера. УГП хоче представляти інтереси мешканців міста, яке слово скажуть тернополяни, таке ми будемо бачити для себе як вирішальне. Як проголосують громадяни, такий вихід і щоб було застосовано, — пояснює голова міського осередку Української Галицької Партії Ірина Яремчук.

У наметах не лише можна взяти участь в анкетуванні, а й повідомити про ті проблеми, які найбільше хвилюють тернополян. Активісти Української Галицької Партії, юристи та фахівці допоможуть мешканцям міста впоратись із розв’язанням проблем.

— Українська Галицька Партія ініціювала проведення у Тернополі опитування громадської думки задля врегулювання політичної кризи, — розповідає голова обласного осередку партії Олег Вітвіцький. — Хтось із журналістів колись сказав, що Українська Галицька Партія — це політична сила, яка працює без вихідних. Так воно і є. Ми не припиняємо роботи ні у міжвиборчий період, ні у вихідні. Думаємо, депутати теж мають пам’ятати про мешканців міста не лише перед виборами.

На думку партійців, саме голос громади має бути ключовим у цій ситуації, мешканці міста мають вирішальне право голосу, отже і їм вирішувати, чи потрібні Тернополю перевибори.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Доба  

Коментарі