Вишиванка у подарунок: УГП в Тернополі нагадала про традиції, які розпочались з Галичини

Опубліковано:
29 Травня, 2017

У травні до Дня вишиванки та Дня матері Українська Галицька партія в Тернополі провела розіграш «Подаруй мамі вишиванку» — таким чином в УГП вирішили нагадати, що традиція відзначати День матері, як і чимало хороших ініціатив, пішла з Галичини. Зокрема, День матері почали відзначати з 1929 року за ініціативи “Союзу українок” Галичини. Днями вишиванку уже вручили переможниці.

Участь у розіграші, який проводився на сторінці у Фейсбуці, взяло близько дев’яти сотень людей. Переможниця конкурсу Галина Романків живе у Львові, тож делегація Тернопільської обласної організації УГП вирушила у сусідню область, щоб особисто вручити подарунок, а також подякувати за активність. Як зізналась Галина Романків, дехто зі знайомих навіть сумнівався, що приз справді віддадуть. Пані Галина завітала в громадську приймальню УГП, де відбулась імпровізована церемонія вручення. Вишиванка, яку виготовили в салоні “Княгиня Ольга“, переможниці дуже сподобалась, тож організатори конкурсу сподіваються, що і матері вона буде до душі.

Читайте також

Активісти УГП організували рейд селами Монастирищини: люди категорично проти ГЕС (Фото)

Голова Тернопільської обласної організації Української Галицької партії Олег Вітвіцький зазначає, що розіграш був чудовою нагодою нагадати про те, як важливо приділяти увагу своїм матерям.

— Жінки завжди займали почесні місця у галицьких сім’ях, їх шанують, люблять, поважають. Авторитет жінки в Галичині — надзвичайно сильний, саме на неї, окрім найважливішої місії, лягає безліч турбот. Сучасні жінки-матері, окрім виховання дітей, встигають займатись побутовими клопотами, працювати, займати активну громадянську позицію, — зазначає Олег Вітвіцький.

Активісти Української Галицької партії запрошують теж долучатись до сторінки у Фейсбуці, знайомитись з командою, приєднуватись до ініціатив та акцій, а також нагадують, що в команді чекають активних та ідейних людей, які мають ідеї та хочуть їх втілювати разом з однодумцями

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: