Численні протести проти будівництва ГЕС розпочались на Сереті. Місце відпочинку, де проводили час місцеві мешканці, гості міста та пацієнти пансіонату, віддали в оренду підприємцю. Днями на дамбі старого млина почались підготовчі роботи: місцеві кажуть, там планують зробити міні-ГЕС. 

 
На сполох забив активіст Української Галицької Партії Назарій Шафранський, який є одним з координаторів групи спротиву.
 
— Мешканці Микулинців повідомили, що в районі старого млина почали різати дерева, ставити опори для стовпів. Ми приїхали на місце події і побачили, що дійсно на набережній, поблизу дамби, відбуваються підготовчі роботи. Кілька десятків людей вийшли висловити свій протест, — розповідає голова Тернопільської обласної організації Української Галицької Партії Олег Вітвіцький на сторінці у Фейсбуці.

Читайте також

За блокаду і проти ГЕС – принципова позиція депутатів від Української Галицької Партії у Чорткові
 
Місце важливе для гостей та місцевих, бо активісти там з власної ініціативи розчистили територію, прибрали, доглядали, облагороджували, влаштували невеликий пляж. Без погодження з громадою ділянку передали в оренду. Місцеві кажуть, що підприємець збирається там побудувати міні-ГЕС. 
 
— Українська Галицька Партія готова надавати юридичну підтримку місцевим мешканцям. зараз треба з’ясувати на яких підставах ділянку надали підприємцю, а тоді розв’язувти проблему. Перший проблемний момент в тому, що в людей хочуть забрати місце відпочинку, другий, що на Сереті, як і на інших ріках, не має бути жодних ГЕСів, — коментує Олег Вітвіцький.
 
2a80f8d76285acaddc9df28917e1c752a65baf1f
 
cae64a0313435e14e31d593ba171acedc357b5d8
 
dd630d7848db047658b9cfecf24b8362cafccaed

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: