Фермерське господарство «Березовський» 25 років успішно працює в Тернопільському районі

Опубліковано:
24 Квітня, 2017

Село Товстолуг, що в Тернопільському районі, розкинулося на берегах тихоплинної річки Гнізна за десять кілометрів від обласного центру. Нині воно відоме всій Україні, бо саме тут народилося фермерське господарство «Березовський», яке цього річ святкує своє перше господарське 25-річчя. В буремні 90-ті його заснували молодий амбітний агроном Юрій Березовський та його наполеглива і заповзята дружина, економіст Наталія.

Згодом молоді першопрохідці нових економічних відносин на селі зуміли створити сучасне, європейського типу за технологіями в рослинництві й механізації агропідприємство ПП «Агрон». Підібрали надійну і професійну команду однодумців, дали людям гідну зарплату, юридичний захист, подбали як про виробництво, так і про соціальний розвиток територіальної громади.

Багато з тодішніх нових газд зійшли з виснажливої хліборобської дистанції. А пан Юрій за підтримки своєї родини, в першу чергу, дружини Наталії вперто долав усі терни: фінансові, матеріальні, моральні.

За два десятки літ дбайливого й раціонального господарювання на рідній землі він орендує в агроформуваннях понад 3,5 тис. гектарів землі. В 11 населених пунктах Тернопільського району рік-два тому додалося паїв у смт Велика Березовиця, в селах Дичків, Красівка, Великі Гаї.

Левову частку коштів «агронівці» виділяють на соціальний розвиток сіл, де орендують землю. Матеріальна допомогу, транспортні послуги надають школам, дитячим садкам, закладам медицини, культури, на розвиток спорту та молодіжні проблеми, церковним і усій Великогаївській об’єднаній територіальній громаді.

Читайте також

Двадцять четверта весна Юрія Березовського
Аграрна Тернопільщина: Саджанці від Івана Бойка
Аграрна Тернопільщина: Бджолі треба низенько вклонитися

Місцеві інвестори Юрій та Наталія разом зі спеціалістами щороку добиваються вагомих врожаїв зернових і технічних культур. За працю колектив агропідприємства й фермерського господарства нагороджено численними медалями, дипломами, грамотами Міністерства агрополітики і продовольства України, міжнародних і всеукраїнських виставок,.оглядів-конкурсів. Юрій Березовський був наймолодшим фермером в нашій країні, який отримав почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України». На останніх виборах до місцевих органів самоврядування його обрали депутатом Тернопільської обласної ради. Наталія Григорівна депутат Великогаївської сільської ради сьомого скликання від виборчого округу Товстолуга, член бюджетної комісії.

Першим, хто повірив у нові економічні перетворення на селі, нові форми земельних і майнових відносин та систему оплати праці, був ровесник Юрія Березовського також випускник агрономічного факультету Бучацького радгоспу-технікуму, односельчанин Володимир Новосад. Тепер у головного технолога поля спектр виробничої діяльності надзвичайно широкий: насінництво,підбір сортів та гібридів колоскових і технічних культур вітчизняної та зарубіжної селекції.

«Переживання, вічна надія на Господа Бога й природу, – каже головний агроном Володимир Новосад. – На механізаторів, водіїв, усіх тих, хто причетний до технологічного комплексу робіт у полі. Серед них трактористи – професіонали, віртуози своєї справи Степан і Юрій Матушевські, Володимир Депутат,Ярослав Бойко, Степан Осадчук, Володимир Микитів,Роман Карпа, водії Михайло Озерянець і Микола Осадчук. Зранку до пізньої ночі в полі досіваємо кукурудзу на зерно, а плантації качанистої в господарствах сягнуть майже 500 гектарів, на черзі – соя».

Юрій Березовський зізнається, що дуже любить весну, і не лише тому, що 47 років тому в ці квітнево-травневі дні народилися вони з дружиною Наталею, а й за поклик поля і серця.

«Мій покійний батько – заслужений механізатор УРСР Роман Євгенович – змалку брав мене в поле так, як я тепер свого наймолодшого сина Максима. Тато орав, сіяв, збирав урожай пшениці, цукрових буряків, навчив їздити на тракторі, комбайні. Не раз казав: «Пам’ятай, Юро, земля – це тарілка, що у неї покладеш, те й будеш їсти», – розповідає пан Юрій.

Сьогодні ПП «Агрон» і ФГ «Березовський» – мудра й досвідчена хліборобська команда, що робить свій посильний внесок у продовольчу безпеку України, має на озброєнні новітні європейські технології обробітку та вирощування зернових і технічних культур, сучасну надзвичайно високопродуктивну імпортну та вітчизняну сільгосптехніку та знаряддя. Кожен з них – бухгалтер чи механізатор, водій чи робітник, мельник чи токар – працює сумлінно на кінцевий результат – урожай. І нива дбайливим рукам «агронівців» віддячує 60 центнерами пшениці, ячменю, добірним зерном кукурудзи, сої, ріпаку, центнерами цукрових буряків.

Міцним плечем для Юрія Романовича стали дочка Марійка разом із зятем Сергієм, який працює директором млина, внук Маркіян, син Роман, що очолює юридичну службу агропідприємства, його молода дружина Мар’яна, дванадцятирічний син Максим, що буде торувати нелегкими батьківськими хліборобськими дорогами і полями.

У день 47-річчя відомому аграрнику, фермеру, заслуженому працівнику сільського господарства України, депутату Тернопільської обласної ради Юрію Романовичу Березовському бажаємо міцного здоров’я, завзяття, наснаги в усіх справах.

Юрій Березовський з головним агрономом господарства Володимиром Новасадом та сином , керівником юридичної служби ПП «Агрон» Романом Березовським. Фото: Ярослав Бачинський

 

 Фото: Ярослав Бачинський

 

Юрій Березовський з директором ПП ” Іванівівське” Антоном Біликом під час відкриття соєвого заводу в «Агропродсервісі», с. Настасів. Фото: Ярослав Бачинський

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: