На Тернопільщині через африканську чуму виставили блок-пости (Фотофакт)

Опубліковано:
20 Січня, 2017

Розпочато встановлення блок-постів для проведення дезінфекції транспортних засобів та людей, щоб уникнути подальшого поширення АЧС у Збаражі, – повідомляє ТернопільНАЖИВО!

Прохання з розумінням поставилися до працівників відповідних служб та всіляко їм сприяти.Нагадаємо, що у міста Збараж виявлено африканську чуму свиней (АЧС, Pestis Africana suum). В умовах України лише домашні та дикі свині виду можуть хворіти на АЧС.

Читайте також

У Збаразькому районі – чума!
На Тернопільщині оголосили карантин через загибель свиней від африканської чуми

Усі інші тварини не сприйнятливі до збудника цієї хвороби. Вірус АЧС не передається людині і є безпечним для її здоров’я.
АЧС входить до переліку особливо небезпечних (карантинних) хвороб тварин, але не є найнебезпечніша з усіх хвороб свиней.

Лікування тварин або будь-які намагання самотужки вийти з цієї ситуації лише додатково її ускладнять та сприятимуть подальшому поширенню інфекції і можуть бути кваліфіковані як злочин з відповідними до його тяжкості процесуальними наслідками. 

АЧС

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: