Не інакше, як епідемією африканської чуми, можна назвати загибель свиней у селі Залужжя Збаразького району. Більше десятка тварин загинули за 4 дні.

Перший випадок зафіксували ще 16 січна в одному з приватних господарств села. Експертиза підтвердила, що свиню вбив вірус африканської чуми. Ветеринари та усі екстрені служби забили на сполох. Від сьогодні за рішенням спеціальної комісії в 3-кілометровій зоні від осередку захворювання оголошено карантин. На в’їздах та виїздах будуть встановлені блокпости, на яких цілодобово чергуватимуть правоохоронці, працівники служби надзвичайних ситуацій та ветфахівці, щоб не допустити розповсюдження хвороби та вивезення тварин із зони ураження. Також дезіінфікуватимуть весь транспорт. А господарства людей, які утримують тварин, броблятимуть спецрозчинами. Карантин триватиме 40 днів від знищення останньої свині. Усі втрати людям держава обіцяє компенсувати.

За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: