На Тернопільщині оголосили карантин через загибель свиней від африканської чуми

Опубліковано:
19 Січня, 2017

На Тернопільщині виявили африканську чуму свиней.

Як повідомили IA ZIK у секторі комунікації обласного управління поліції, спалах хвороби зафіксували в Збаразькому районі. За останні чотири дні в селі Залужжя загинуло понад десять свійських тварин.

«Перше повідомлення про загибель свині надійшло 16 січня від одного з мешканців приватного господарства. Труп тварини оглянули спеціалісти Тернопільської та Львівської ветлабораторій. Вони підтвердили, що тварина померла від африканської чуми свиней», – розповів заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Руслан Балик.

Читайте також

На Тернопільщину суне африканська чума
До Тернопільщини підбирається африканська чума

Сьогодні, 19 січня, на Збаражчині засідала Державна надзвичайна епізодична комісія. Відповідно до її рішення, оголошено карантин на 3-кілометровій зоні від осередку захворювання.

На в’їздах та виїздах будуть встановлені блокпости. На них цілодобово чергуватимуть правоохоронці, працівники служби надзвичайних ситуацій та ветфахівці.

Їхня основна функція – не допустити вивозу тварин із зони ураження та розповсюдження хвороби. З цією метою проводитиметься дезінфекція всього транспорту. Оброблятимуть спецрозчинами і господарства людей, які утримують тварин.

«Разом з тим створені робочі групи, які ходитимуть по господарствах та будуть вилучати свиней. Сьогодні в цій зоні є близько 120 тварин. Місця їхнього знищення також визначені», – повідомив Руслан Балик.

Термін дії карантину – 40 днів від знищення останньої свині. Усі втрати людям повинна компенсувати держава, зазначають у поліції.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: