В окупованому Луганську люди опинилися сам на сам із смертельною небезпекою

08.01.2017 22:17   Джерело: zik.ua
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Хворіти у Луганську страшно: жителі окупації скаржаться на катастрофічну нестачу ліків. Жителі окупованого Луганська розповідають, як бояться захворіти, надто через відсутність будь-яких елементарних дієвих ліків.

Про це повідомляє Depo.Донбас.

«Хворіти в Луганську не тільки невигідно. Хворіти в Луганську страшно», – розповідає луганчанка.

Читайте також

Ватажок бойовиків зізнався у масштабних втратах терористів під Авдіївкою на Донбасі
Кравчук запропонував несподіване вирішення конфлікту на Донбасі

За її словами, у місті немає звичних ліків. З наявного в аптеках асортименту присутні препарати з маркуванням «зроблено в ЛНР» і російського виробництва. І хоча полиці аптек щільно заставлені товаром, у порівнянні з аптеками у контрольованій Україною Станиці Луганській, тут у багато разів скромніший вибір.

«У «столиці республіки» немає навіть елементарних антигрипових пакетів як терафлю і Фармацитрон. Навіть йод і корвалол не в кожній аптеці купиш. Не кажучи вже про специфічні ліки як панангин або ревмаксікам»,- бідкаються жителі.

Тож, за їхніми словами, люди радіють, коли вдається відбутися простою застудою, яку лікують народними засобами.

Луганчани також зазначають, що «влада» бадьоро звітує, що епідеміологічний поріг захворюваності ГРВІ у «ЛНР» набагато менше, ніж в Україні. Але при цьому у поліклініках черги і усі знайомі повально хворіють на ангіни та пневмонії.

Проблема ускладнюється й значною нестачею медперсоналу та відсутністю належних умов у лікарняних закладах.

«Знайома захворіла на запалення легенів. Прибулі лікарі швидкої розвели руками і заявили, що в сільській лікарні не топлять, будете приходити на крапельниці», – скаржиться жителька Луганська.

Інша жінка розповідає, що медперсонал хворіє так же, як і решта громадян, однак все одно змушені ходити на роботу і виконувати свої обов’язки, хоча нерви не витримують і в них.

Загалом містяни зазначають, що медицина в Луганську «хронічно хвора».

«Всі мало-мальськи тямущі фахівці давно покинули цей безнадійний край. Може і залишилися подекуди досвідчені лікарі, і їх пацієнтам неймовірно щастить з ними. Але більшості населення доводиться грати в рулетку з хворобами: або вони її або хвороба здолає людини»,- зазначають мешканці окупації. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: zik.ua  

Коментарі