В Українському домі «Перемога» науковці розповідали цікаві факти з життя Бандери (Відео)

Опубліковано:
2 Січня, 2017

У 108-му річницю з дня народження одного із найяскравіших в історії України політичного діяча, одного з ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів – голови Проводу ОУН-Б Степана Бандери у Тернополі пройшли кілька урочистих заходів. Один із них – в Українському домі «Перемога». Там зібралися люди, які цінують патріотизм Бандери та керуються його поглядами. Перед публікою виступили науковці, історики, які вивчали життя Бандери, серед них – Святослав Липовецький.

Читайте також

Тернопільщина вшановує пам’ять Степана Бандери (Фото)
Смолоскипна хода з нагоди 108-ї річниці від дня народження Степана Бандери
Патрульні забезпечили охорону громадського порядку під час смолоскипної ходи

«Бандера – означає «прапор», а ще – народився націоналіст – 1 січня – у той самий день, коли народився і священомученик Боніфацій, якого відправили на схід за мощами святого, та коли прибув туди – на сході йому відрубали голову і замість мощей передали його голову. Можемо провести паралель із життя Степана Бандери, адже він, якоюсь мірою теж був як мученик. Також ім’я  Степан – це ім’я першого християнина – мученика. І батько – Андрій Бандера, мав би назвати свого       сина Йосипом, адже народився він у день ближчий до Дня Йосипа, проте вибрав таки ім’я Степан. Гадаю, усе це якось символічно: Бандера – як «прапор», Бандера – як «мученик», – зауважує Святослав Липовецький.  

Представники влади наголошували, що Степан Бандера залишив українському народу у спадок свої роботи, де писав, як боронити і розвивати Україну, тому кожному варто цими роботами поцікавитися і щось для себе почерпнути.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: