Пам’ять лідера української нації, борця за незалежність та становлення України як окремої суверенної держави – Степана Бандери, вшанували сьогодні у Тернополі.

Участь у покладанні квітів до пам’ятника та урочистій академії взяли Голова Тернопільської ОДА Степан Барна, Голова Обласної Ради Віктор Овчарук, представники тернопільської міської ради, духовенство, держслужбовці, військові, представники інтелігенції та громадських об’єднань Тернопільщини.

Читайте також

Особистий охоронець Степана Бандери був родом із Бабинців, що на Борщівщині
15 фактів про «бандерівців», або Що не кажуть про Степана Бандеру ще й дотепер
В Берліні голосував Степан Бандера (ФОТО)

«Степан Бандера тісно пов’язаний із Тернопіллям. Свого часу він жив у моєму рідному селі. З його особистістю пов’язані не лише легенди, але й реальні справи у становленні української державності. Бандера – це символ твердості, нескореності духу. Такі особистості формували історію і територію нашої держави. Наше завдання – щоб пам’ять про Героїв таких, як Степан Бандера, Роман Шухевич, Симон Петлюра та багатьох інших, продовжували генерувати патріотичну свідомість підростаючого покоління українців», – зазначив Степан Барна, Голова Тернопільської ОДА.

Довідково: Степан Бандера народився 1 січня 1909 року. Він є відомим українським політичним діячем, одним із чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів — голова Проводу ОУН-Б. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: