Які заклади фінансує міська рада Тернополя?

02.11.2016 13:43   Джерело: Файне місто
Опубліковано : Новини Тернопілля

У 2016 році Тернопіль розпочав фінансування закладів професійно-технічної освіти, які наразі перебувають у підпорядкуванні профільного управління. Таким чином держава перекинула частину своїх проблем на міста, - пише Файне місто.

Зокрема, за рахунок міського бюджету у Тернополі виплачують зарплати викладачам ПТУ, стипендії студентам та оплачують комунальні платежі. Це при тому, що профтехосвіта не є власністю міста і там навчається тільки 20 % дітей з Тернополя.

Читайте також

У Тернополі виділили гроші на зарплату освітянам
Реформу профтехосвіти в Тернопільській області будуть здійснювати разом із громадскістю (Відео)
Більше 25 мільйонів гривень в Тернополі виділять на потреби освіти

– Фактично наприкінці минулого року нас поставили до відома, що ПТУ будуть фінансуватися виключно з міського бюджету. З січня ми виплачуємо тим закладам, які знаходяться у Тернополі і стипендії, і зарплати, і відпускні та проплачуємо усі платежі, тому проблем немає. Наразі наші повноваження – це тільки фінансування закладів освіти, тому чи буде реорганізація чи будь-які зміни у цих закладах, наразі сказати не можемо, оскільки немає відповідної законодавчої бази, – розповідає начальник управління освіти на науки Ольга Похиляк.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Файне місто  

Коментарі