Соціологія Рейтингу: 71,8 % тернополян підтримують мера Сергія Надала, інших – дещо більше похибки

Опубліковано:
3 Листопада, 2021
Міський голова залишається незаперечним лідером і користується підтримкою двох третин тернополян.

Що кажуть люди

Головне.  71,8 % тернополян знову проголосували б за чинного міського голову Сергія Надала. Найближчі три конкуренти відстають на 65 % від міського голови. Про це пише соціологічна група Рейтинг

Читайте також

Битва за біткоїн. Хто є хто у світовому протистоянні через криптовалюти
Знову на Тернопіллі 16 смертей від коронавірусу за добу, наймолодшій жінці було лише 36 років
Чи зміняться тарифи на тепло і гарячу воду для тернополян у листопаді?

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи “Рейтинг”, оприлюднені напередодні. Компанія відома своїми точними замірами щодо результатів виборів різного рівня та часто проводить опитування громадської думки на замовлення урядів США, Швеції, Канади, а також міжнародних організацій.

Деталі.  Кандидати від “Батьківщини”, «Європейської Солідарності» та “Сили людей” набрали від 5 % до 3 %. Решта кандидатів набрало б менше 3 %.

Опитування проводилося 23-26 жовтня. Репрезентативна вибірка складає 800 респондентів, а похибка не перевищує 3,5 %.

nadal 1 02 11 21

Сумарно 72 % тернополян задоволені діяльністю міського голови Тернополя Сергія Надала. За рік, з грудня 2019 року, задоволеність діяльністю міського голови зросла на 10 %. Загалом, на 14 % покращилася за цей період оцінка роботи міської ради, де після місцевих виборів восени 2020 сформувалася більшість, що підтримує міського голову.

Лідерські позиції у вподобаннях тернополян на виборах до міської ради утримує і ВО “Свобода”, від якої висувався Сергій Надал. Якщо б вибори відбулися ближчої неділі, то націоналісти набрали б більше 32 %, та удвічі випереджають “Європейську Солідарність” (15,8 %) та “Слугу народу” (15,1 %). “Батьківщину” підтримують 8,8 % тернополян, що визначилися і готові голосувати. Голос — 4,2 %. “Силу людей” — 3,2 %.

nadal 2 02 11 21

Чому підтримують

Майже 60 % тернополян усіх вікових груп вважають, що за останній рік у місті покращилася ситуація, і лише 8 % – що вона погіршилася. 90 % переконані — що життя у Тернополі дуже комфортне, або скоріше комфортне. 57 % переконані — справи у Тернополі йдуть у правильному напрямку.

Тернополяни вважають, що найбільшого успіху міський голова досяг у вирішенні проблем ремонту та будівництва доріг, облаштуванні дворів та прибудинкових територій, реконструкції скверів та парків, розвитку вуличного освітлення, збільшенні кількості спортивних закладів.

Загалом результати опитування підтверджують результати цьогорічного муніципального опитування, зробленого на замовлення Міжнародного республіканського інституту, згідно результатів якого тернополяни позитивно оцінили роботу Сергія Надала.

Також соцопитування добре корелюють з рейтингом видання “Фокус”, згідно якого Тернопіль визнано найкомфортнішим містом для проживання.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Надал, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рейтинг, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: