Бібліотеку-довгобуд передадуть у власність Тернопільській міській раді

23.10.2021 10:41   Джерело: TeNews
Опубліковано : Максим Черкашин

Будівництво Тернопільської обласної державної бібліотеки розпочалося ще 30 років тому, але досі не завершилося. Днями на засіданні Кабінету Міністрів України будівлю передано у власність Тернопільської міської ради. Відповідне розпорядження опубліковане на сайті Уряду, яке датується 20-тим жовтня.

Будівля-довгобуд в центрі Тернополя могла б стати локацією для розвитку інноваційних, культурних та молодіжних проєктів. Свого часу керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин реєстрував на сайті Президента відповідну петицію з проханням передати будівлю в управління Тернопільській міській раді, про що йдеться в сюжеті.  Спільними зусиллями активістів, місцевої влади та представників депутатів різного рівня цей день настав.

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook Володимир Антків, голова правління ГО “Центр інтелектуального та громадського розвитку”, повідомляє, що цієї середи на засіданні Кабінет Міністрів України будівлю, площею 9161,4 кв.м. передано у власність Тернопільської міської ради.

Також у його повідомленні наводиться інформація із пояснювальної записки.

“Будівництво зазначеного об’єкта розпочато у 1987 році, ступінь готовності якого складає 85%. Проте, на сьогодні роботи щодо завершення будівництва та подальшого введення об’єкта в експлуатацію Тернопільська обласна державна адміністрація не проводяться i не планується використовувати зазначений об’єкт в подальшому.

Тернопільська міська територіальна громада спроможна завершити будівництво об’єкта, покращити його технічний стан та в подальшому ефективно використовувати його для розміщення органу місцевого самоврядування.

Читайте також

Ситуація з коронавірусом ускладнюється, адже зупинено роботу кисневих заводів у Львові та Житомирі, — кременецький лікар
В одній зі шкіл Тернополя облаштували сучасний клас інформатики
«Козацькі звитяги»: на Тернопільщині відбулися спортивні змагання

Площа об’єкту передачі дозволить розмістити виконавчі органи ради та її структурні підрозділи в одному приміщенні (оскільки вони розміщені в різних частинах міста), в тому числі i Центр надання адміністративних послуг, що в свою чергу, сприятиме оперативному та якісному наданню послуг громадянам та організаціям громади.

За інформацією Тернопільської міської ради фінансування на завершення будівництва об’єкту, що пропонується до передачі, та його утримання здійснюватиметься із місцевого бюджету Тернопільської міської територіальної громади в рамках виконання заходів Програми економічного та соціального розвитку громади на відповідний рік.”

Сподіваємося, що невдовзі відновляться будівельні роботи і приміщення майбутньої бібліотеки знайде своє сучасне призначення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі