Тернополянин Дмитро Підручний виграв гонку переслідування на літньому чемпіонаті Німеччини

Опубліковано:
13 Вересня, 2021

В заключний день Чемпіонату Німеччини з літнього біатлону відбулися гонки переслідування. Боротьба у чоловіків обіцяла бути насиченою з самого старту, адже перша шістка учасників пішла в гонку в інтервалі 13-ти секунд! У їх числі були і двоє українців, які напередодні в спринті відстрілялися без штрафу. До першого вогневого рубежу, до якого спортсменам довелося подолати два кола дистанції, щільна група лідерів зросла до дюжини чоловік. Але в умовах досить відчутного поривчастого вітру було ясно, що стрільба розіб’є цю дружну компанію.

У підсумку на вирішальний четвертий вогневий рубіж майже синхронно прийшли четверо: Макс Бархевітц, який став напередодні другим, п’ятий номер спринту Дмитро Підручний та Йоханнес Кюн і Маттіас Дорфер, що прорвалися вперед з другого десятка . Переслідувачі були не так далеко, але для їх шансів на перемогу потрібні були промахи цієї четвірки.

Читайте також

Зміни відчутні: Тернопільські чемпіони про відновлення біатлонної бази у Підгородньому
Чемпіон світу прокоментував ситуацію щодо скандалу на тренувальній базі з біатлону у Підгородньому (Фото)
Біатлоніст з Тернопільщини Дмитро Підручний – «Герой спортивного року України-2019»

Першим почав стріляти Бархевітц, але поки він встиг зробити три постріли, «кулеметник» Підручний закрив усі мішені і помчав за перемогою! На дистанції німці були трохи швидше Діми, що не дивно: якщо українці приїхали в  Арбер на фоні тренувальних навантажень, то господарі чемпіонату підходили до нього більш цілеспрямовано, націлюючись на відбір до збірних команд Німеччини.

І все ж запасу нашого капітана вистачило! Більш швидкі Бархевітц і Кюн на останній стрільбі заробили по колу штрафу, а Дорфер. який чисто відстрілявся, зумів лише трохи скоротити відставання на дистанції, але не наздогнати українця! На фініші між Підручним та його найближчим переслідувачем був добрий десяток секунд. Ще трохи пізніше фінішував Кюн, який став третім.

Відзначимо і Артема Приму, який також провів досить якісну гонку і фінішував сьомим. Богдан Цимбал, як і напередодні, фінішував 16-м, а ось Артем Тищенко та Тарас Лесюк відіграли позиції: Тищенко – з 25-го стартового місця на 18-е, а Лесюк – з 40-го на 35-е. І лише у Антона Дудченка гонка зовсім не найліпшим чином – виною тому груба помилка на останньому рубежі, і на фініш він прийшов на останньому, 54-му місці.

Відзначимо також, що Дмитро виступив і в двох інших гонках чемпіонату — у індивідуальній гонці він був 12-им, а у спринті — п’ятим.

Джерело: Biathlon.com.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #біатлон, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підручний, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: