Зміни відчутні: Тернопільські чемпіони про відновлення біатлонної бази у Підгородньому

08.06.2020 10:43   Джерело: Т1 Новини
Опубліковано : Новини Тернопілля

Біатлонна база у Підгородньому і скандал довкола. Чемпіон світу з біатлону Дмитро Підручний приїхав у Тернопіль, бо обурений плітками, які вирують довкола комплексу.

Мовляв, директор хоче привласнити майно бази. Спортсмен розповідає, для усіх тих, хто з дитинства тут займався – різниця в умовах відчутна. Саме через те, що тренується Дмитро на базі закладу, як ніхто знає, що і за чиї гроші придбано чи облаштовано. До прикладу, каже, що 30 нових установок куплені за кошти центру олімпійської підготовки. Раніше в Підгородньому, за час існування бази, було 18-19, і то – в поганому стані. Дмитро,, додає, від осені помітив чимало оновлень.

Підтримує позицію колеги і біатлоністка Анастасія Меркушина. Вона на базі займається роками, і каже, нарешті відчула зміни. Продовжують цю думку і інші спортсмени. До прикладу, Віталій Мандзин теж зауважив позитивні зміни.

Наша знімальна група поїхала в Підгороднє, щоб оглянути базу. Там побачили оновлену їдальню та кухню. Поцікавились і обладнанням. Директор показав 5 пневматичних гвинтівок. Каже, їх закупила регіональна Федерація біатлону, для спортсменів  віком до 12 років. Облаштовують на базі й тир. Те що побачили – все в доброму стані, оновлене.

Щодо стрільбища, то й там тренуються спортсмени. Директор біатлонної спортивної бази Віктор Щур розповів, в планах будівництво нового стрільбища європейського зразка, що дозволить навіть проводити міжнародні змагання.

Директор продовжує, у майбутньому планують створити тут окремий центр олімпійської підготовки у Тернополі. Для досягнення поставлених цілей готові працювати, також покладають великі надії на співпрацю із Федерецією біатлону України та з Міністерством молоді та спорту.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Т1 Новини  

Коментарі