«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Опубліковано:
30 Серпня, 2021

В рамках заходів до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, 28 серпня  в Тернополі відбувся символічний  патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Формування культури вшанування пам’яті загиблих воїнів російсько-української війни, підтримка їх родин та вияв вдячності військовослужбовцям, ветеранам за внесок у збереження територіальної цілісності та національної гідності країни – така  мета спортивного заходу.

Започаткував такий забіг у 2018 році батько загиблого героя російсько-української війни Олег Дурмасенко. Перший щорічний забіг відбувся тоді у столиці. В наступні роки почали приєднуватися інші міста. Цього року з ініціативи Міністерства у справах ветеранів України спортивне дійство пройшло по  всіх обласних центрах України, зокрема у Тернополі його  підтримали та сприяли в організації та проведенні міська рада, управління молоді, спорту та іміджевих проєктів облдержадміністрації.

Читайте також

Тернополяни біжать за тих хто не може
Сьогодні тернополяни бігатимуть, щоб допомогти дітям
За підтримки «Опілля» у Тернополі вперше провели забіг «Win Trail Ternopil 2018»

Розпочався захід хвилиною мовчання та вступним словом заступника голови ОДА Віктора Устенка про те, що такий забіг є важливим елементом пам’яті про загиблих захисників. Вдова військового медика Ольга Стасів подякувала всім учасникам та присутнім, що прийшли їх підтримати, за пам’ять про Героїв. Близько двох сотень охочих, серед яких було багато дітей, ветерани, медики, військовослужбовці, волонтери, працівники органів влади, тернополяни та гості міста, пробігли за захисників дистанцію 1,7 км. Родини загиблих воїнів з портретами рідних проводжали учасників на старті біля причалу на Набережній міського озера та зустрічали на фініші біля фонтану «Сльози Гронського». Завершилося дійство виконанням державного гімну, молитвою біля стели «Воїнам, загиблим за волю України» та спільним фото.

Надзвичайна атмосфера єдності, вдячності, туги та гордості водночас панувала під час  забігу.

  • Пам’ятаємо загиблих побратимів, дякуємо усім, хто продовжує боротьбу,  – сказав ветеран-доброволець Дмитро Гайдуцький.
  • Для мене велика честь, а з іншого боку і моральний обов’язок  брати участь в такому патріотичному заході, – поділилася думками учасниця забігу, волонтер та спеціаліст Відділу Міністерства у справах ветеранів в Тернопільській області Христина Феціца.
  • Ми біжимо за Героїв України, – з гордістю висловлювали емоції діти.

 Міністерство у справах ветеранів України  планує забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» як важливу складову  системи заходів вшанування пам’яті полеглих захисників зробити традиційним.

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

(Фото Вікторії Дайвер)

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Герої, #забіг, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: