На Тернопіллі шахрайка виманила у пенсіонерки 20 тисяч гривень за «порятунок» доньки

25.08.2021 12:03   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

У шахрайську пастку потрапила 79-річна мешканка Лановецької міської громади. Співробітники Лановецького відділення поліції вживають заходів для розкриття злочину та застерігають жителів області від подібних випадків.

Як встановили правоохоронці, до жінки зателефонувала нібито її донька. Родичка  плакала та просила про допомогу: потрапила у лікарню і їй терміново потрібні кошти. Пенсіонерка повірила співрозмовниці, голос якої був схожий до її доньки. Потерпіла попросила сусіда, аби відвіз її до найближчого терміналу і допоміг перекинути гроші на банківський рахунок, який їй продиктували телефоном.

Читайте також

У Тернополі патрульні знову врятували людину від самогубства
Тернопільська поліція святкує свою 5-річницю
Заступнику начальника Головного управління Нацполіції у Тернопільській області обрано запобіжний захід у виді 168 тис грн застави

Потерпіла виконала усі вказівки незнайомки та перерахувала їй 20 тисяч гривень. Після того псевдодонька почала просити ще гроші. Проте сусід пенсіонерки запідозрив щось недобре та зателефонував до поліції. Там вже з’ясувалося, що жінка стала жертвою телефонної аферистки.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1.ст. 190 (шахрайство). Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи.

Поліцейські звертаються до жителів області не довіряти незнайомцям, які телефонують і розповідають подібні історії. Не поспішайте виконувати умови аферистів, тим паче, коли йдеться про гроші. Обов’язково перевірте інформацію, зв’яжіться з людиною, котра нібито втрапила у біду, безпосередньо або через друзів і знайомих. У випадку непередбачуваної ситуації телефонуйте до правоохоронців, інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі