У Гримайлові син убив батька за гроші на дорогу

18.07.2021 22:31   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець
 
Гусятинський районний суд виніс вирок жителю Гримайлова за убивство рідного батька. Трагедія сталася наприкінці січня цього року.

Як встановив суд, 30 січня 2021 року близько 21:00 год., обвинувачений у помешканні своїх батьків жорстоко побив свого 70-річного тата. Експертиза встановила у потерпілого закриті переломи 8-ми ребер, розрив правої легені, внутрішні крововиливи в м`яких тканинах грудної стінки та голови, рани та чисельні садна, які призвели до настання смерті.

Обвинувачений розповів, що того дня вони з батьком після обіду пішли в центр смт. Гримайлів, де вживали спиртні напої. Після того вони повернулись додому та продовжили вживати спиртне. Під час застілля начебто батько вдарив матір, а син не стримався і побив батька.

Також конфлікт мав місце і через гроші, які батько не хотів давати синові. Додатково обвинувачений показав, що батько першим його вдарив та розбив йому губу. Через алкогольне сп`яніння він не пам`ятає скільки ударів він наніс татові. Удари він наносив руками і ногами.

Свідком конфлікту була мати, крім них трьох в будинку не було нікого.

До речі, до моменту проголошення вироку мати нелюда не дожила, – померла у Петриківському геріатричному закладі. У досудовому розслідуванні вона пояснювала, що її син часто конфліктував з батьками. Тривалий час вони утрьох проживали разом, із доходів – лише пенсія обох стареньких. Син ніде не працював, а фактично проживав за їх рахунок, лише іноді ходив на підробітки по селищу.

За 10 днів до трагедії жінка перенесла мікроінсульт, від госпіталізації відмовилася. Після того фактично була частково паралізована, у зв`язку із чим не могла ходити, а весь час лежала або сиділа на ліжку.

Пенсію вона постійно забирала та ховала від свого чоловіка та сина, а коли необхідно було придбати продукти харчування, ліки або інші речі, давала їм необхідну суму. Гроші тримала у скляній банці, яку ховала у своєму будинку. Чоловіку було відоме це місце.

Того дня син вимагав у батька грошей на дорогу, бо планував їхати на роботу в Чернівці. Але той не давав. Саме тому почалася бійка. Жінка з ліжка кричала і просила їх припинити, а потім сказала чоловіку, щоби приніс банку з грішми. Побитий батько врешті приніс кошти і сказав, щоби син згодом повернув позичене. Однак у відповідь отримав чергову порцію стусанів від сина.

 

Читайте також

Син смертельно поранив батька у Тернополі
На Тернопільщині батько кулаками відбив синів-призовників від працівників військкомату
Житель одного із сіл Тернопільського району забив на смерть власного сина

Наступного дня вранці зловмисник повернувся у будинок та віддав матері частину грошових коштів із тих, що взяв напередодні, а собі залишив приблизно 4 тисячі гривень, після чого поїхав у  Чернівці. Батькові ставало все гірше, і сусіди викликали йому швидку. У лікарні потерпілий помер.

Суд призначив синові-убивці покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Тернопільського апеляційного суду.

Джерело: Тижневик “Номер один”


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі