Аграрна Тернопільщина: Цукор дешевіє, хліб дорожчає

Опубліковано:
23 Жовтня, 2018

В Україні знову подорожчав хліб. Від початку року його ціна зросла на 10 і більше відсотків або на 5,5 грн. Біжить стрімко й  догори  й соціальні види хліба та хлібобулочних виробів. Сімсотграмовий пшеничний  буханець додав у ціні на півтори грн. Кілограмовий житній хліб тепер коштує від 16,5 грн і дальше. Ціна півкілограмового батона склала 11 грн. Вкотре нагадаємо, що однією з головних причин здороження основного продукту дефіцит пшениці 2 і 3 класу, яку використовують для виробництва борошна вищого й першого ґатунку. Борошно, у свою чергу, подорожчало на 10-12%, а на деяких підприємствам борошно-мукомельної промисловості на 18-20 відсотків, мотиви- подорожання енергоносіїв, транспортні витрати, зросла оплата праці виробничникам, черезмірне податкове навантаження.

Читайте також

Аграрна Тернопільщина: Молоко звідусіль
Аграрна Тернопільщина: Василь Вислоцький від досвітку і до пізньої ночі на полях рідного сільгосппідприємства

– Травнева посуха й липневі щоденні опади негативно вплинули на якість зерна,- коментує головний агроном департаменту агропромислового розвитку Тернопільської  облдержадміністрації Надія Воскресенська. Хоча область не буде відчувати й дефіциту зерна й борошна його е вдосталь. Правда ринок диктує свої умови і правила гри. На Україні аграріями й фермерами вирощено 43,2 млн тонн. середня урожайність склала 37,7 цнт з га.Зокрема,34,3 млн. тонн ранніх зернових та зернобобових при урожайності 34,8 цнт з га. Надіємося на кукурудзу види на  високий урожай надто обнадійливі,- підсумовує розмову головний агроном області Надія Воскресенська.

А тим часом різко впав у ціні цукор аграрії області незадоволені таким карколомним перелом на їх, а для декого основну сільгосппродукцію-цукросировину, переробник не дотримує своїх умов. Крім того монополіст і виробник цукру-піску ТОВ «Радехів-цукор» не дотримується графіка приймання цукрових буряків. біля підприємств знов утворилися черги. Хоча були домовленості із місцевою владою й радою сільгосппідприємств області. Жовтневі дні короткі й слава ,що погідні, дай Боже найдовше.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зерно, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хліб, #ціна, #цукор
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: