Аграрна Тернопільщина: Молоко звідусіль

20.10.2018 19:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

Найуспішніший в області сільськогосподарський  обслуговуючий кооператив «Бучачекопродукт» об’єднує понад 1300 мешканців з 21 населеного пункту Бучацького району. Щодня  на переробні заводи Тернопільщини й сусідніх областей вони продають по 10- 8 тонн молокосировини.

Читайте також

Аграрна Тернопільщина: Молоко із селянських дворів
Аграрна Тернопільщина: Василь Вислоцький – господар рідної землі з Ягільниці

Практично кожна третя   сім’я. що входить до найбільшого молочного кооперативу Тернопільщини утримує в особистому селянському господарстві дві- три корови від яких надоює до 30 літрів молока .Усього в кооперативі налічується 1300 високоудійнх корів Вагома надбавка від реалізації продукту складає у  місяць 3- 4 тис грн. СОК «Бучачекопрродукт» надав постійну роботу майже 50 своїми кооператорам, які працюють на 32 молокопунктах, приймальниками, лаборантами, їздовими.

-У нас стабільна ціна на екологічну чисту молочну продукцію, її постійно погоджуємо з своїми кооператорами,- каже голова СОК Олег Грицак з молокопереробними заводами маємо договори і кожна сторона їх дотримується. За власні кошти закупляємо доїльні апарати їх вартість компенсує держава». Молочні потічки звідусіль не миліють, таким чином, за їх рахунок селяни Бучацького району мають серйозні грошові  систематичні надбавки до бюджету сім’ї.

Ярослав Бачинський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі