Заробітчани з Тернопільщини вже отримують листи з податкової (Фото)

Опубліковано:
2 Жовтня, 2018

Тернопільські заробітчани вже отримують запити з податкової. Замість оподаткування капіталу олігархів, який виводять за кордон, оподатковують доходи заробітчан, які повертають капітал в Україну. Жителів Тернопільської області, які їздять на заробітки, просять задекларувати доходи, отримані в іншій країні – повідомляє Галас.

У цих листах в досить наполегливій формі податківці просять та радять задекларувати свої прибутки в іноземній країні.

Читайте також

Тернополянин відверто розповів про життя заробітчан в Португалії
Знайшли винних: Заробітчани гальмують зростання економіки України

Зокрема, у листі вказується, що отримувач зобов’язаний подати річну податкову декларацію, в якій має бути вказана сума отриманого прибутку.

В противному випадку працівники податкової інспекції самостійно надішлють запит до Республіки Польща, щоб отримати вичерпну інформацію стосовно усіх нарахувань та виплат.

Після цього уже українські податківці самостійно визначать суму податку, яку доведеться сплатити заробітчанину. У цьому випадку на нього ще й чекає чималенький штраф.

Подати декларацію необхідно до 1 травня. Варто відзначити, що за оцінками МЗС Польщі, за минулий рік українці прислали додому більше 90 мільярдів гривень, що становить 4% ВВП країни.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гройсман, #заробітки, #заробітчани, #італія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #податки, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: