Затемнення століття 27 липня: де і коли можна побачити кривавий місяць

Опубліковано:
27 Липня, 2018

Як відомо, 27 липня українці спостерігатимуть місячне затемнення.  За інформацією НАСА, це буде найтриваліше місячне затемнення ХХІ століття. Деякі зможуть спостерігати його на власні очі цілу годину і 43 хвилини. 

Чому відбувається місячне затемнення?

Місячне затемнення буває тільки тоді, коли Місяць уповні. Під час місячного затемнення Земля знаходиться між Місяцем і Сонцем, її тінь падає на Місяць і закриває сонячне проміння. Місячне затемнення може тривати приблизно 1 годину 40 хвилин.

Чому затемнення називають “кривавим”? 

Як відомо, місячне затемнення часом називають “кривавим Місяцем”. Це пов’язано із темно-червоним відтінком супутника, якого той набуває під час затемнення. Сонячне проміння, яке проходить по дотичній до земної поверхні, розсіюється в атмосфері Землі і частково досягає Місяця.

Оскільки земна атмосфера найбільш прозора для променів червоно-помаранчевої частини спектру, саме ці промені досягають поверхні Місяця під час затемнення, через що місячний диск стає червоним. Тому схід і захід також забарвлюються у червоні відтінки.

Коли і де українці спостерігатимуть затемнення?

Затемнення можна буде побачити майже в усіх частинах Європи, Африки, Близького Сходу, Центральної Азії й Австралії, окрім Північної і Центральної Америки. У східній частині Південної Америки його буде видно лише частково.

Найкраще буде видно із східної частини Африки, на Близькому Сході і в Центральній Азії.

Для спостереження не потрібен буде телескоп, але бінокль, безумовно, стане в нагоді.

 
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #27 липня, #затемнення, #кривавий, #місяць, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: