Аграрна Тернопільщина: Без гречки ні туди, ні сюди

Опубліковано:
10 Липня, 2018

Гречка культура відома, як слов’янська – хоча її батьківщина Індія. Слов’яни почали споживати гречану кашу лише в ХVI столітті. Хоча була вона відома 2500 років. У світі найбільше  її сіють в колишніх країнах СНД: понад 2 млн гектарів. Значно менше вона в структурі сівозмін в США, Канаді, Індії та Китаї, Японії.

В Україні в середньому висівають до 400 тис. га. переважно в зонах Полісся та частково лісостепу. Вона невибаглива, мало затратна. Сіють без добрив на глинистих грунтах, схилах та пагорбах. А ще гречка – чудовий медонос і борець з бур’янами.

Читайте також

Аграрна Тернопільщина: У щасливу путь, хлібороби!

Найкращі умови для вирощування на Тернопільщині – Монастирський, Бережанський, частково  Зборівський, Збаразький, Кременецький і Шумський райони.

У зв’язку з кліматичними умовами, що склалися на початок спекотного червня трудівники сільгосппідприємств Тернопільщини заробили насіння гречки лише на 46 відсотках  прогнозованих площ. У 2016 році цей показник складав 91%.

Практично не посіяли гречку на ланах Козівського, Шумського районів. Лише на третині площ її посіяли у господарствах  Теребовлянського, Збаразького, Чортківського, Бучацького. Борщівського, Монастириського районів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аграрій, #гречка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: