Аграрна Тернопільщина: Без гречки ні туди, ні сюди

10.07.2018 10:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

Гречка культура відома, як слов’янська - хоча її батьківщина Індія. Слов’яни почали споживати гречану кашу лише в ХVI столітті. Хоча була вона відома 2500 років. У світі найбільше  її сіють в колишніх країнах СНД: понад 2 млн гектарів. Значно менше вона в структурі сівозмін в США, Канаді, Індії та Китаї, Японії.

В Україні в середньому висівають до 400 тис. га. переважно в зонах Полісся та частково лісостепу. Вона невибаглива, мало затратна. Сіють без добрив на глинистих грунтах, схилах та пагорбах. А ще гречка - чудовий медонос і борець з бур’янами.

Читайте також

Аграрна Тернопільщина: У щасливу путь, хлібороби!

Найкращі умови для вирощування на Тернопільщині - Монастирський, Бережанський, частково  Зборівський, Збаразький, Кременецький і Шумський райони.

У зв’язку з кліматичними умовами, що склалися на початок спекотного червня трудівники сільгосппідприємств Тернопільщини заробили насіння гречки лише на 46 відсотках  прогнозованих площ. У 2016 році цей показник складав 91%.

Практично не посіяли гречку на ланах Козівського, Шумського районів. Лише на третині площ її посіяли у господарствах  Теребовлянського, Збаразького, Чортківського, Бучацького. Борщівського, Монастириського районів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews   252