Тернопільські лікарі: «надмірна любов до солодощів – ознака незадоволених потреб у любові»

03.06.2018 08:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Тернопільські медики стверджують, що багато можна дізнатися про людину по тому, якій їжі вона надає перевагу і чого не їсть. Коли щось «їй не до смаку», її антипатію можна інтерпретувати так само, як вибір однієї з запропонованих можливостей при психологічному тестуванні. Вживання  їжі - це задоволення нашого бажання за рахунок отримання, придбання і насичення.

«Скажімо, якщо у людини прокинувся любовний голод, який не задоволений адекватним чином, то він буде проявлятися на тілесному рівні у вигляді любові до солодкого і ласощів. Надмірна любов до солодкого і ласощів - завжди вираз незадоволених потреб у любові. Подвійне значення слова «солодкий» чітко проявляється у висловлюваннях типу «солодкий ти мій». Любов до солодкого у дітей - свідоцтво того, що вони відчувають брак батьківської любові. Батьки, почувши це, тут же починають заперечувати, що «роблять для своїх дітей абсолютно все». Але ж «любити» і «все для них робити» - зовсім не одне і те ж. Якщо людина весь час їсть «що-небудь смачненьке», значить, йому явно не вистачає любові і уваги. Цьому правилу ви повинні довіряти набагато більше, ніж власним оцінкам. Коли батьки напихають своїх дітей солодощами, вони символічно дають зрозуміти, що не хочуть віддавати їм свою любов і тому намагаються компенсувати її недолік на іншому рівні.

Читайте також

Тернопільські лікарі: яка дієта потрібна при артрозі?
Тернопільські лікарі розповіли, які ранні овочі та зелень найбільше вбирають нітрати
Тернопільські лікарі: коли і як варто вживати антибіотики
Тернопільські лікарі: чому потрібно їсти часто і малими порціями?
Тернопільські лікарі: 7 корисних звичок, які продовжують життя

Людям, які багато думають і займаються розумовою працею, необхідна солона їжа і ґрунтовне харчування.

Консервативні люди надають перевагу копченостям, вони п'ють міцний гіркий чай (це, як правило, їжа, що містить дубильні речовини).

Люди, яким подобається гостра їжа, знаходяться в пошуку нових подразників і нових вражень. Їм подобається отримувати виклик, навіть якщо на нього важко адекватно відреагувати. А люди протилежного типу надають перевагу щадному харчуванню - без солі і прянощів. Такі люди дуже себе бережуть і намагаються обходитися без нових вражень. Вони бояться конфронтації, не люблять «з'ясовувати відносини». Страх може довести їх до необхідності харчуватися кашами, так як шлунок починає сильно боліти «на нервовому ґрунті».

Каша - це дитяче харчування. Захоплення кашами дорослих ясно свідчить про прагнення до дитячої інфантильності, при якій немає необхідності проводити розходження або розкладати явища на складові. Їм навіть не доводиться відкушувати і подрібнювати їжу (адже це виглядає так агресивно). Такі люди вважають за краще просто ковтати. У інших нелюбов до конфліктів проявляється настільки сильно, що в один прекрасний день вони виявляються в реанімації, де їх годують внутрішньовенно - чим не спосіб вирішувати конфлікти за чужий рахунок?

Страх проковтнути рибну кістку символізує страх перед чужою агресивністю. Страх проковтнути кісточку - небажання мати проблеми, тому що не хочеться проникати в суть (ядро) речей. Але існує і протилежна група людей, які шукають собі проблеми. Їм за будь-яку ціну потрібно проникнути в суть речей, тому вони люблять тверду їжу. Небажання жити без проблем буквально кидається в очі. Якщо на десерт подано солодке, їм обов'язково потрібно ще що-небудь, що можна кусати. Цим вони демонструють свій страх любові і ніжності, точніше кажучи, страх тих складнощів, які несе з собою любов», - розповідає  заступник директор Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України Юрій Дементьєв.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу [email protected] Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews   2231