«Бурмотійко і Даринка» відкрили у Тернополі Всеукраїнський Тиждень дитячого читання

Опубліковано:
12 Квітня, 2018

Весна принесла на своїх крилах не тільки тепло, а й пробудження у людських серцях особливої радості, яка, незалежно від віку та статусу, надихає до творчості. А творчість притаманна скрізь і всім. Творчість – від слова «творити». А в основі цього слова інше сакральне – Творець. І кому, як не бібліотекарям, нести цей творчий вогник любові від книги – до дитини і навпаки.

Читайте також

Дітям атовців полегшать умови навчання
У Тернополі 40% коштів на харчування дітей у дитсадках виділятимуть з міського бюджету

Вже вкотре у нашому місті, зокрема у Тернопільській центральній дитячій бібліотеці, стартує Всеукраїнський Тиждень дитячого читання «Ми читаємо завзято, а читання нам – це свято». Дійство розпочалося із посвяти в читачі першокласників ЗОШ №9 за участю письменниці Валентини Семеняк, яка презентувала школярикам авторську книгу «Бурмотійко і Даринка» тернопільського видавництва «Джура». Діти слухали про Бурмотійка – Добросійка й одночасно натхненно малювали казкові дерева, які лікував срібною росою казковий герой.

 

Фото: Валентина Семеняк

До слова. Програма читального Тижня напрочуд різноманітна й насичена. Це і виставка-книжковий атракціон «Ульотне читання», літературний транзит «Квіти в казках та легендах» – майстер-клас з виготовлення квітів з гофрованого паперу за участю представників проекту «Файне єднає». 12 квітня о 13.30 у світлиці цієї бібліотеки відбудеться міні-концерт бардівської пісні відомого тернополянина, дитячого письменника, історика, одного із засновників юнацької спортивної гри Гурби-Антонівці – Олега Вітвіцького. Наступного дня – фестиваль читацьких історій «Як я зустрів улюблену книгу». 16 квітня – калейдоскоп буктрейлерів «Книга в кадрі: новий формат». Майстер-клас від бібліотеки «Створюємо буктрейлер власноруч». Не пропустіть презентацію книги Соломії-Анни Мазур «Дорослішати – зась, або квитків у дитинство немає!» – 17 квітня о 13.30.

Фото: Валентина Семеняк

Дитяча бібліотека-філія №3 приготувала читацькі цікаві інтелектуально-розважальні заходи. Серед них зустрічі із тернопільськими мистцями – письменницею Тамарою Гнатович, художником-ілюстратором Мар’яною Дячинською. На юних читайликів чекає презентаційна подорож бібліотекою-філією №4 під екзотичною назвою «Мандруємо у Книголенд». А 12 квітня, охочі мають чудову нагоду вирушити на книжковий ярмарок разом із дитячою письменницею Ярославою Підлужною. Про «Модні фішки сучасної книжки» 13 квітня о 13.00 розповідатимуть менеджери видавництва «Навчальна книга – Богдан». До втіхи дітлахів поетичний майстер-клас «Читай сучасне – твори майбутнє» – разом із письменницею Василиною Вовчанською (16 квітня о 12.00). Завершує свято 17 квітня літературний флешмоб «З книгою дружити – в світі любо жити».

Фото: Валентина Семеняк

 

Фото: Валентина Семеняк

 

Фото: Валентина Семеняк

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #діти, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: