У Тернополі 40% коштів на харчування дітей у дитсадках виділятимуть з міського бюджету

Опубліковано:
23 Березня, 2018

На черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про порядок нарахування батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти Тернополя. Відповідно до цього рішення, 40 % коштів на харчування дошкільнят з Тернополя виділятимуть з міського бюджету, а батьки сплачуватимуть лише 60% вартості.

З початку квітня такі пільгові умови поширюватимуться і на дітей, які виховуються у закладах дошкільної освіти Тернополя, але проживають за межами міста, проте лише за наявності відповідної угоди про здійснення міжбюджетних трансфертів між Тернопільською міською радою та об’єднаною територіальною громадою чи органом місцевого самоврядування.

Читайте також

У Тернополі обіди у навчальних закладах для деяких категорій дітей будуть безкоштовні
На Чортківщині Різдво об’єднало дітей заходу і сходу
У Тернополі проведуть благодійний «Віденський бал», щоб допомогти дітям

«На сьогоднішній день ми маємо підписану угоду з Байковецькою об’єднаною громадою та отримали відповідь про підписання трансферту від Залозецької громади, згідно з чим вартість батьківської плати на одну дитину, що зареєстрована та проживає у межах цих громад, але виховується у дитячих садках Тернополя, складатиме 1215 гривень на місяць, включно із вартістю харчування, – зазначає начальник управління освіти і науки Ольга Похиляк. – Така ж сума передбачена і для дітей, які зареєстровані у м. Тернополі».

Також рішенням виконавчого комітету передбачені пільги у розмірі 50% від вартості плати за харчування дітей для батьків, у сім’ях яких троє і більше дітей до 18 років (до 23 років, якщо дитина навчається за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дитсатки, #діти, #харчування
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: