Микола Люшняк пропонує «відщепити» частину акцизу на алкоголь для розвитку інфраструктурних проектів області

24.03.2018 10:13   Джерело: ternopoliany.te.ua
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Виділити владою частину коштів від акцизу на готові алкогольні напої для реалізації нових інфраструктурних проектів області запропонував народний депутат України Микола Люшняк. Про це нардеп з Тернопільщини заявив на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, що відбулось у Збаразькому замку 16 березня.

Читайте також

Шахраї видурили у тернополянина 39 тисяч гривень
Тернополянка виманила велику суму грошей за неіснуючий товар

– Я прошу бюджетний комітет зважити на специфіку регіону, яка була запроваджена у 2015 році. Йдеться про фінансування ремонту і реконструкції доріг за рахунок перевиконання митних надходжень. Це дало можливість прикордонним областям нашої держави використовувати ці кошти і частково відбудовувати свою транспортну структуру. Тернопільщина, на жаль, не могла повною мірою скористатись цим експериментом. Я два роки поспіль подаю поправки в Податковий та Бюджетний кодекси України для того, щоб «відщепити» частину акцизу, який йде від готових алкогольних напоїв у бюджети області, – пояснив Микола Люшняк.

Нардеп зауважив, що Тернопільщина загалом виробляє 10-15 % харчового спирту від загального обсягу споживання нашої держави.

– Якщо ми отримаємо 10 % від акцизу, то будемо мати додаткові кошти, які можна було б прописати на інфраструктурні проекти, – підсумував Микола Люшняк.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ternopoliany.te.ua  

Коментарі