Легальна зайнятість - запорука гідного рівня життя та належного соціального захисту

23.03.2018 22:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості вiдбyвcя ceмiнap iз coцiaльними пapтнepaми нa тeмy: «Легальна зайнятість - запорука гідного рівня життя та належного соціального захисту».

Учасники семінару обговорили найбільш актуальні питання юридичних осіб та приватних підприємців щодо переваг праці в законодавчому полі. Директор Тернопільського МРЦЗ Анатолій Куриляк розповів присутнім про стан та динаміку процесів на ринку праці міста Тернополя та Тернопільського району, наголосив на ефективності співпаці з фіскальними органами та Пенсійним фондом щодо виявлення випадків порушення трудового законодавства. Про відповідальність бізнесу за порушення трудового законодавства розповів начальник відділу управління Держпраці у Тернопільській області Ігор Хаварівський. Заступник начальника управління – начальник відділу з питань праці та соціально-трудових відносин РДА Тетяна Матвіїшин ознайомила з діяльністю робочих груп з легалізації праці. Пpo роботу інспекторів, які мають право проводити перевірки з додержання законодавства про працю, вів мову начальник відділу праці управління економіки, промисловості та праці Тернопільської міської ради Сергій Ніконенко. Перший заступник начальника Тернопільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Ніна Банзерук зупинилась на нових вимогах до страхового стажу для права виходу на пенсію, можливості самостійно зареєструватися на ВЕБ порталі Пенсійного фонду та проконтролювати свій страховий стаж.

Читайте також

У Тернопільському клубі бізнес-подій: 1000 і один спосіб для реалізації себе
З ініціативи УГП тернополяни навчались, як започаткувати власний бізнес

«За 2017 рік подано підприємцями 41 тис. довідок про прийняття на роботу 73 тис. працівників», - поінформував головний державний ревізор-інспектор головного управління ДФС у Тернопільській області Віктор Орнатовський. Він також розповів про збільшення надходження податків та зборів за останні роки та звернув увагу на подання окремими категоріями громадян декларацій про доходи до 01.05 2018 року та можливість отримання податкової знижки на частину сплачених податків.

Диpeктop ТМРЦЗ Анатолій Куриляк додав, що з метою сприяння легалізації зайнятості населення та виплати належної заробітної плати Тернопільський міськрайонний центр зайнятості постійно проводить активну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед роботодавців щодо недопустимості та можливих правових наслідків використання робочої сили з порушенням трудового законодавства, а також серед громадян щодо важливості для них оформлення належним чином трудових відносин. «За січень-лютий цього року фахівці центру зайнятості провели 39 семінарів із роз’яснення законодавства про зайнятість населення, в яких взяли участь 348 безробітних», - сказав керівник центру зайнятості. На завершення заходу він подякував присутнім за співпрацю та висловив сподівання щодо подальших спільних дій з легалізації зайнятості.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі