Посівна цього року обійдеться в 127 мільярдів гривень

Опубліковано:
28 Лютого, 2018

Щодень більше сонячного тепла. Лютий невпинно прискорює хліборобську весну. За словами та інформацією  групи аналітичного аналізу асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» цьогорічна весняна компанія коштуватиме на 23 відсотка більше, ніж торік. і сягне 127 млрд грн. Це на 24 млрд грн більше, ніж минулого року

Основу весняної посівної в Україні складатимуть чотири культури. на яких припадає 92 відсотка усіх витрат. На соняшник буде витрачено 46 млрд грн, на кукурудзу – 42 млрд грн, на сою -19 млрд грн та 10 млрд грн – на ярий ячмінь.

Читайте також

Аграрна Тернопільщина: Перспектива галузі – в оновленні стада
Аграрна Тернопільщина: Козівські трударі землі

Причини подорожання посівної-2018 року- підвищення цін на основні виробничі ресурси. зростання витрат на оренду землі та інфляція національної валюти. Загальні витрати на добрива зросли на 33відсотка,пально- мастильні матеріали на 29 відсотків та насіння на 17відсотка.

« Цьогорічна зима наразі сприятлива для перезимівлі озимих культур. відсоток втрат на даний час оцінюється. як один із мінімальних за останні року. Тому великого відсотка пересівання годі сподіватися,- зазначив в. о. директора департаменту агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації Володимир Стахів.

 На ланах СТОВ « Славутич» Збаразького району. На передньому плані заступник директора сільгосппідприємства з Великих Вікнин Андрій Довгаль; озерянський фермер Стефан Стець біля  насіннєвого складу Зборівський район.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #агро, #жнива, #земля, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #посівна, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: