Петро Заставецький

Петро Заставецький

Активіст, громадський діяч

Героїчний вчинок дівчини з Підгаєччини

Історія, яка надихає мене вірити, що майбутнє в цій країні є. Майбутнє цієї країни – це дівчина Іванка з Підгаєччини. Коротко про  цю історію.

21.02.2018 22:04   Джерело: TeNews
Автор : Петро Заставецький

На початку січня 2018 року Бугай Іванна викладає пост в соціальній мережі з закликом допомогти малому Ромчику, котрого залишила мама в Підгаєцькі центральні районні лікарні. У повідомленні йшлося про те, що малюку потрібна увага і усі хто має час і бажання можуть  прийти і провідати Романа. Тоді виникла ідея зорганізуватись  для допомоги малюку. Іванна погодилась взяти усі клопоти на себе. Ми організували декілька статей в тернопільських ЗМІ з кличем допомогти Роману.

Читайте також

На Тернопільщині просять допомогти малюку, якого мама залишила в Підгаєцькій лікарні

За 2 дні небайдужі люди подарували для хлопчика близько 3 тисячі гривень. Після чого було вирішено закрити банківський рахунок, а усі реквізити зняти з статтей. На це було 2 причини: перша це те що, малюку на той час були потрібні тільки підгузники та каші, а другою причиною було те, що дівчина в перше взялась за таку справу і злякалась такої щедрої реакції від людей.

Іванна купляє підгузки за частину з цих коштів (про що також було відзвітовано в ЗМІ). Події дальше розгортаються непередбачено. Романа з підозрою на інфекційне захворювання забирають в Тернопіль . Покупки на решту коштів прийшлось відкласти до повного одужання малюка. Також очікували куди направлять Романа, щоб розуміти що саме буде потрібно малюку на новому місці.

Весь цей час дівчина тримала зв'язок з лікарями в телефонному режимі, і як тільки стало відомо, що Романа направлено в Тернопільський Обласний Спеціалізований Будинок Дитини «Малютка» Іванна зателефонувала і дізналась, що потрібно купити для хлопчика.

Варто розуміти, що дитина знаходиться в будинку де вона не одна. І купляти все тільки для Романа стало не простою задачею. Фрукти , солодке все це ділиться на усіх дітей. Тому вирішили комбінували покупки, які б допомогли комфортніше перебувати Ромчику в даному закладі, відштовхуючись від коштів котрі були зібрані.

  • 5 рушників баних;
  • 3 пари трусиків;
  • 3 пари байкових пеленок;
  • 2 пачки салфеток (догляд за малюком);
  • 4 пачки підгузників;
  • 1 костюмчик;
  • 2 іграшки;
  • 1 чайник;
  • 3 LED лампи;
  • Фрукти (яблука, банани); 
null

 

null

19 лютого ми відвідали «Малютку», де все закуплене віддали директору закладу Інзі Кубей.

Але героїзм дівчини полягав в іншому. В той час коли одні хвилювались за здоровя і майбутнє малюка, знайшлись ті, хто хвилювався за зібрані кошти. Іванну почали обливати брудом в мережі Інтернет, нібито наживається на горі малюка. Робили це не обдумано. Жодного разу не зв’язавшись з дівчиною, для того щоб поцікавитись долею малюка, подальшими її кроками та на що будуть потрачені кошти. Впевнено заявляли, що знають точно куди пішли гроші.

Ось такі добрі новини приходиться розказувати з таким гірким присмаком. А тепер задайтесь запитанням

А чи захоче дівчина знову взятись за допомогу іншим? Чи захотіли б Ви допомагати після того, як Вас ось так облиють наклепами і брехнею?

null
Скрін з мережі Інтернет

 

null
Скрін з мережі Інтернет

 

null
Скрін з мережі Інтернет

Я дуже сподіваюсь, що Іванна продовжить цю справу, адже для Ромчика ще тільки постає дізнатись який злий цей світ. Йому ще не один раз буде потрібна підтримка і турбота від добрих людей.

Усім дуже дякую хто повірив в Іванну, хто не боявся перераховувати кошти, усі ті хто просто на вулиці підходили і давали гроші, ті хто допомагали порадами і просто підтримували словами вдячності. Дякую Вам!

Петро Заставецький.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі