Не виступ, а катастрофа. Українська фігуристка провалила коротку програму на Олімпіаді-2018

Опубліковано:
21 Лютого, 2018

На Олімпіаді в Пхьончхані розпочався заключний вид у фігурному катанні. Сьогодні вночі жінки відкатали коротку програму. Для українки Анни Хниченкової дебют виявився одночасно й прощанням, – пише ua-football.

Розпочала Анна начебто й добре – аксель у два з половиною оберти їй вдався. Але потім було два падіння – спершу після виконання каскаду з двох потрійних тулупів, а потім після потрійного лутца. Виконання інших елементів короткої програми суттєво на загальну картину вплинути вже не могло. За цей виступ Хниченкова отримала оцінку на десять балів гіршу за її особистий рекорд і відповідно довільної програми не виконуватиме. Так само як раніше не виконували інші українці – одиночник Ярослав Паніот і танцювальна пара Олександра Назарова/Максим Нікітін. Не виступ, а катастрофа.

А боротьбу за золото між собою, як і очікувалося, поведуть представники команди олімпійських атлетів з Росії. Коротку програму обидві фаворитки відкатали фантастично. Почалося все з того, що Євгенія Медведєва перевершила свій же, встановлений на початку Олімпіади в командній першості світовий рекорд.

Читайте також

Український фігурист зганьбився на Олімпіаді-2018

Перевершити таку оцінку начебто важко, але Аліні Заґітовій це вдалося. Вона першою в історії жіночого катання отримала за коротку програму більше 82-х балів.

Втішає, що непогані оцінки за композицію «Старий Париж» отримала канадійка Кейтлін Осмонд. Її відрив від дуету лідерів доволі незначний. За певних обставин у довільній програмі відіграти його можна.

Натомість досвідчена італійка Кароліна Костнер, яку напередодні олімпійського турніру називали однією з небагатьох альтернатив росіянкам, у короткій програмі припустилася кількох помітних помилок і отримала оцінку, з якою посідає поточне шосте місце й відповідно за перемогу поборотися вже навряд чи зможе.

Фігурне катання. Жінки
Коротка програма

1. Аліна Заґітова (ОСР) – 82,92
2. Євгенія Медведєва (ОСР) – 81,61
3. Кейтлін Осмонд (Канада) – 78,87
4. Сатоко Міягара (Японія) – 75,94
5. Каорі Сакамото (Японія) – 73,18
6. Кароліна Костнер (Італія) – 73,15
7. Ґабріель Дейлман (Канада) – 68,90
8. Чой Да-Бін (Корея) – 67,77
9. Міраї Наґасу (США) – 66,93
10. Карен Чен (США) – 65,90

29. Анна Хниченкова (Україна) – 47,59

Довільну програму, за підсумками якої й визначиться чемпіонка Ігор-2018, фігуристки проведуть 23 лютого.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #олімпіада, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: