У Тернополі судять підозрюваного у вбивстві випускниці: обирають присяжних (Фото)

07.02.2018 22:43   Джерело: В Курсі
Опубліковано : Новини Тернопілля

Резонансна справа у вбивстві неповнолітньої Ірини Мукоїди з Вишнівця Тернопільської облаті і далі розгортається. Чимало пунктів серед так званого розслідування є неоднозначними. Втім прокурори твердо наполягають на вині 16-річного Василя Гнатюка, а захисники відстоюють його невинуватість, - пише В Курсі.

Так, сьогодні 7 лютого відбулося підготовче судове слухання, на якому обирали присяжних. Важливо те, що саме від голосу цих людей залежатиме кінцеве рішення суду.

Читайте також

«Криміналіст неправильно поступив при огляді місця події», – Олександр Богомол про вбиство випускниці з Тернопільщини
Суд розгляне по суті справу про вбивство випускниці з Тернопільщини
Василю Гнатюку, якого підозрюють у вбивстві випускниці, загрожує пожиттєве позбавлення волі

Спочатку було визначено семеро кандидатів для участі у здійсненні кримінального провадження. Серед них судді повинні обрати 3 основних та 2 запасних присяжних.

Під час процедури спілкування адвокатів Василя Гнатюка з ними, захисники намагалися з’ясувати чи є у них особиста зацікавленість у справі або ж упереджене ставлення.

У цьому вони запідозрили трьох людей. Втім відвести від справи вдалося лише одного – священника греко-католицької церкви Володимира Гринду. На запитання “Чи вважає він вибство гріхом?” отець відповів, що це залежить від обставин. Відтак, колегія суддів погодила клопотання адвокатів та винесла ухвалу про відвід священника від складу присяжних.

Невдовзі серед шести повноважених громадян мають обрати трьох основних, які і будуть присяжними в кримінальному процесі щодо вбивства й згвалтування Ірини Мукоїди.

Своє рішення судді винесуть згодом.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: В Курсі  

Коментарі