Про це повідомив на своїй facebook-сторінці депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич. За його словами, акція почалася о 09.45. Люди ходять по пішохідному переході, акція має мирний характер, – пише Львівська газета. 

Нагадаємо, 4 січня схожа акція відбулася в Раві-Руській. Протестувальники перекрили під’їзд до кордону та погрожували продовжити акції протесту 10 січня. Вони та їхні однодумці з прикордонних територій кажуть, що можуть заблокувати більшість пунктів пропуску з Республікою Польща. Основна вимога – скасування нових митних правил ввезення товарів в Україну.

Читайте також

Після «повстання» на кордоні очікую на бунт курвів
На Львівщині готують цілодобове перекриття кордону з Польщею

Станом на 10.10 почалася акція з перекриття пункту пропуску в Раві-Руській. Як повідомив Ігор Зінкевич, тут люди також ходять по пішохідному переході.

«Це не перекриття. Це мирна акція протесту. Люди пропускають автомобілі і туди, і назад. Люди ходять по пішохідному переході і кожні 13 хвилин будуть пропускати машини. Орієнтовно зараз тут сто людей, але вони постійно приєднуються. Мені відомо, що на Волині також планують акції. Але там буде дещо серйозніше. Ми хочемо викликати начальника митного поста, щоб він доніс до людей оті нові правила. Там знову щось змінилися. Ходять чутки, що вже не 24 години треба перебувати у Польщі, а ще довше. Зараз він прийде і нам це все пояснить. Ми не проти обмежень. Ми проти того пункту, який вимагає перебувати в Польщі добу для того, щоб ввезти товар на 500 євро. Хочемо, щоб внесли поправку. Плануємо тут стояти до обіду», – прокоментував «Львівській газеті» один з ініціаторів акції в Раві-Руській Віктор Пехник.

Як повідомили у Патрульній поліції Львівської області, патрульні поспілкувалися з керівником акції в Шегинях і домовилися, що в проміжок 30 хвилин у пункти пропуску запускатимуть по10 автомобілів, щоб не було сутичок між учасниками акції протесту та людьми, які стоять у черзі.

До слова, вчора до спільноти Varta1 – Варта1 написав користувач соцмережі Facebook Сашко Львівський‎, який також попередив, що «10 січня о 9.00 будуть перекриті всі західні кордони України. Люди будуть протестувати проти Закону 6776 від 14.11.2017 року. Конкретно людям не подобається поправка до Податкового Кодексу (ст. 196.1.18) «…ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує 500 EUR та сумарна вага яких не перевищує 50 кг…фізичною особою, яка була відсутня в Україні більше ніж 24 години…». Іншими словами – якщо ви купили телевізор в Польщі, то ви повинні з’явитись на українську митницю не раніше доби від часу виїзду».

За словами «Сашка Львівського», акція матиме характер попереджувальний і відбуватиметься без жодної політичної сили. Активісти домовилися блокувати пункти пропуску Шегині, Рава-Руська, Краковець, Грушів, Ягодин, Смільниця, Угринів. Він додав, що люди пропускатимуть без перешкод рейсові автобуси й автомобілі з маленькими дітьми.

Нагадаємо, Верховна Рада від 1 січня 2018 року обмежила ввезення товарів у багажі для тих, хто часто перетинає кордон. Згідно зі змінами до Податкового кодексу, тепер українці можуть провозити товари загальною вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг за умови, що були відсутні в країні більш ніж 24 години і в’їжджають в Україну не частіше, ніж раз на 72 години. Якщо ж цих часових проміжків не дотримано – ввезти товари можна буде на суму до 50 євро. При в’їзді в країну авіатранспортом обмеження становить 1000 євро.

Раніше безподатково товари вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг можна було ввозити раз на добу, не перебуваючи при цьому за кордоном щонайменше добу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #активісти, #блокування, #кордон, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #польща, #протест, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: