Найбільше підземне озеро України знайшли у найдовшій гіпсовій печері світу

За приблизними підрахунками, площа озера – півтисячі квадратних метрів.

04.09.2017 08:43   Джерело: канал 24
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Ігор Троцюк – спелеолог з Луцька, його ім'я увійде в українську історію. Адже дослідник став першовідкривачем найбільшого підземного озера України. На унікальну знахідку на Тернопільщині чоловік натрапив випадково ще у квітні.

Свою знахідку Ігор назвав "Мікрон", що означає "маленьке". Науковець не сподівався, що водойма виявиться великою. Втім, коли спелеодайвери спустилися під воду, то виявилось, що озеро не таке уже й маленьке. Дістатися до озера непідготованій людині надзвичайно важко. Дорога до озера займає понад 4 годин.

Проте знаходяться сміливці, які заради краси готові до таких випробувань. Львів’янка Людмила на 4 місяці вагітності, однак спелеологію не полишає і уже побувала біля озера.

За останні роки Львівський спелеологічний клуб "Циклоп", який займається дослідженням печери "Оптимістична", відкрив близько 10 підземних озер і попереду ще багато відкриттів – переконані дослідники.

Читайте також

На Тернопільщині знаходиться унікальний єдиний в Україні підземний арт-музей (Фото)
Містична Маяка Оптимістичної печери охороняє скарби та нові підземні скульптури (Фото)
Найбільше підземне озеро печери Оптимістичної досліджують спелеодайвери

Аби побачити підземний світ могли усі охочі, спелеологічний клуб "Циклоп" хоче перетворити печеру "Оптимістична" на геологічний парк. Це єдиний спосіб її зберегти. Адже зараз, лише за кілька кілометрів від унікальної пам’ятки природи розробляють гіпсовий кар'єр.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: канал 24  

Коментарі