Відомого фермера з Тернопільщини Президент нагородив орденом

Опубліковано:
31 Липня, 2017

Під час засідання колегії Тернопільської облдержадміністрації її голова Степан Барна вручив президентські нагороди. Зокрема, за значний особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва, вагомі трудові досягнення, багаторічну самовіддану працю Указом Президента України орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено заступника голови селянського (фермерського) науково-виробничого господарства «Коваль» Володимира Коваля.

Володимир Михайлович – один із перших, хто очолив фермерський рух у Гусятинському районі, до того як перейти на приватну господарку нового типу економічних відносин на селі, працював інженер – механіком  районного управління сільського господарства. У кінці 1991 року після виходу указу Президента України» Про розвиток фермерства на Україні», депутати на сесії райради виділи йому на безкоштовній та безповоротній основі в довічне користування 50 гектарів землі на території Васильківської сільської ради. Починати нову справу завжди нелегко й надто відповідально.

Пан Володимир заручився доброю підтримкою сім’ї, яку має впродовж уже 75 років, синів Олега та Ігоря, дружини та родичів. У чистому полі, відкритому для вітрів і дощів та снігів оперативно спорудили житлово- адміністративний будинок, виробничу базу, склади . придбали відповідну техніку для вирощування та збирання зернових й технічних культур. Земельний масив, орендований у 2,5 тисячі жителів сіл Васильківці, Увислі, Гадинківці, Чабарівці, Личківцях сягає майже 5 тисяч гектарів чорнозему.

Читайте також

Агрохолдинг «МРІЯ» оприлюднив суму сплачених податкових та соціальних зобов’язань за І півріччя 2017
Абрикос «Борщівський» вивів відомий садівник, селекціонер Микола Павлик
Аграрна Тернопільщина: найвища урожайність на Монастирищині

Побудували капітальне картоплесховище ємністю 8 тисяч тонн. нові сортувальні лінії, міні – техніку для складів, навантажувальних та розвантажувальних робіт, створили зручні побутові умови, відкрили їдальню для своїх працюючих, а це місцеві селяни – пайовики Лише на оновлення  виробничих і матеріальних фондів СФНГ «Коваль» витрачають щорічно до 3 млн. грн.

«Другий хліб» – вічна візитка фермерів  родини Ковалів. У цьому році бульбу гребеневим способом, а їх нарізають  з осені посадили на 180 гектарах в  основному імпортних. Але давно уже випробуваних у наших кліматичних умовах, які славляться урожайністю, рослини стійкі проти хвороб та шкідників, мають чудові харчові якості та довготривалий термін зберігання. Нелегкою фермерською стежиною, яку один з найперших на Тернопільщині проклав їх батько заслужений працівник сільського господарства  України, орденоносець Володимир Коваль пішли сини Олег та Ігор. Старший син Олег Коваль заснував у сусідньому  селі Личківці ФГ «Ковалівське нове» Разом із своєю командою місцевих трудівників  сіє та вирощує пшеницю. ячмінь, сою. Кукурудзу. і неодмінно картоплю. Йому передався талант організатора, новатора, генератора нових ідей та планів по батьківській лінії. Сьогодні в рослинництві,  в основній галузі загальній фермерській господарці Ковалів застосовують європейські технології, в се найновіше в агрономічній науці, селекції, насінництві, механізації, мають свою лабораторію. На базі фермерського господарства у с. Васильківці часто- густо відбуваються всеукраїнські й обласні семінари, практикуми, зустрічі колег аграрників та фермерів. Пан Володимир бажаних гість на Днях полях, що його проводять агрокомпанії разом з бізнес партнерами, постійно цікавиться усіма новинками землеробства тощо.

Бо земля – це основа людського достатку й продовольчої безпеки держави її треба любити і поважати, – каже Володимир Коваль. І невтомних працьовитих людей. ратаїв, які з дитинства до прожитих поважних літ Володимир Коваль та його хліборобська родина й династія дякують неньці- землі-годувальниці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #агро, #гусятин, #за заслуги, #коваль, #нагорода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фермер
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: