На Тернопільщині тривають жнива. Аграрії області уже зібрали ранні зернові та зернобобові культури на площі 25 тис. га, що становить майже 8% від посіяної площі. Озимої пшениці обмолотили понад 34 тис. тон на площі майже 7 тис. га. Озимого ячменю – 59 тисяч тонн – на площі 12 з половиною тис. га. Ярого ячменю зібрали тисячу тонн на площі 0, 3 тис. га. Гороху – 21 тис. тонн із 5 з половиною тис. га поля. Та озимого ріпаку – 59 тис. тонн – з площі майже 20 тис. га.

Найвища урожайність наразі у Монастириському районі – 70 ц/га. Ярий ячмінь розпочали збирати лише у двох районах – у Заліщицькому та Чортківському, горох наразі ще не молотять у Збаразькому, Зборівському, Козівському, Кременецькому, Лановецькому та Підгаєцькому районах. Загалом посіви зернових та зернобобових культур в структурі займають 55,% до всієї площі – це понад  455 тис. га.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: