Як депутати Тернопільскої облради поквиталися з акторами драмтеатру

Опубліковано:
4 Листопада, 2016

Від початку року актори тернопільського драмтеатру не в повному обсязі отримують доплати за академічність. У зв’язку з цим вони неодноразово зверталися до обласної ради та облдержадміністрації. Перше півріччя обласний бюджет не виконувався, тож артисти залишалися без доплат. Необхідну суму планували виділити драмтеатру після отримання з держбюджету стабілізаційної дотації. Сума у розмірі 444 тисячі гривень вже була внесена у зміни до бюджету і прийняти їх мали на черговій сесії облради 4 листопада, – пише за Збручем.

Читайте також

Тернопільський театр переїхав у в’язничну камеру (Фото)
У листопаді артисти Тернопільського драмтеатру покажуть уже відомі вистави та представлять прем’єру
Тернопільські депутати вирішать долю акторів, які зіграли у скандальному фільмі «Волинь» (Відео)

Під час розгляду проекту рішення про внесення змін до бюджету депутат Олег Сиротюк запропонував відкласти питання фінансування академічної надбавки драмтеатру. Він пояснив, що це пов’язано зі зйомками тернопільських акторів у польському фільмі «Волинь». Робоча група, створена за розпорядженням голови обласної ради, щодо цього питання ще не завершила роботу, тому фінансування необхідно відкласти до того часу коли група завершить роботу. Прийняти рішення по акторах робоча група, за словами Олега Сиротюка, могла 3 листопада, але актори просто не з’явилися на засідання.

– На жаль, змушені констатувати, що 3 листопада на засідання робочої групи представники драмтеатру не з’явилися, – сказав Олег Сиротюк. – Не просто не з’явилися, тому що не змогли, а зробили це демонстративно, ігноруючи депутатів обласної ради. Вважаємо це публічним виявом зневаги до обласної ради, до депутатів. Вважаємо неприйнятним в умовах коли необхідно оперативно відреагувати на скандальну ситуацію навколо фільму «Волинь» преміювати надбавками за академічність працівників даної структури. Тому на засіданні бюджетної комісії ми голосували за пропозицію відкласти питання фінансування академічної надбавки до повного завершення роботи робочої групи, а вона не завершена тільки через те, що представники драмтеатру ігнорують депутатів і вирішення даного питання.

Депутат Лариса Римар зазначила, що такий спосіб «покарання» неправильний, адже у фільмі знімалися тільки четверо акторів, а в театрі їх працює набагато більше. До того ж, директор закладу запропонував, як врегулювати цей мистецький конфлікт, тому до питання треба підходити виважено. Зважаючи на це вона заявила, що їхня фракція не буде голосувати за пропозицію Олега Сиротюка. Таку ж позицію висловив і представник ще однієї фракції Віталій Фидрин. Та 45 із 53 присутніх на сесії депутатів таки підтримали пропозицію ВО «Свобода». До питання фінансування доплат за академічність, за словами Олега Сиротюка, депутати можуть повернутися під час наступного пленарного засідання, якщо до того часу робоча група завершить свою роботу.

Ольга Трач
Фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж
17:13, 2 Травня, 2024

“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж

Блоги

ТОП новини тернопільщини: