Тернопільські депутати вирішать долю акторів, які зіграли у скандальному фільмі «Волинь» (Відео)

Опубліковано:
25 Жовтня, 2016

На наступній сесії Тернопільської обласної ради депутати створять комісію, яка з’ясує, чи вчинили антиукраїнських дії актори тернопільського обласного драмтеатру, які знялися у польському фільмі “Волинь”, – про це своїй сторінці у Facebook написав  депутат облради Олександр Башта .

Депутат підкреслив, що як з’ясувалося, українським акторам, в тому числі й тернопільським, перед зйомками дали сценарій, який відрізняється від того сценарію, по якому змонтували фільм. Олександр Башта вважає, що скандал навколо фільму «Волинь» спровокований російською владою з метою зробити українців та поляків ворогами.

“Фільм “Волинь” знятий в Польщі та помпезно демонстрований в їх кінотеатрах цією осінню, дуже однобокий та упереджений. І саме Українці у тому фільмі чомусь виставлені як злодії та бандити …
Чому ? Для чого ? Чия то “рука”?

Питання участі акторів Тернопільського драматичного театру в зйомках польського художнього фільму Войцеха Смажовського “Волинь” про події 2 світової війни на Волині набирає розголосу, а саму прем’єру фільму “Волинь” у Києві поки скасували.

Тому депутатами Тернопільської обл. ради 28 жовтня на черговій сесії буде створена тимчасова комісія для того, щоб всебічно розібратись та винести об’єктивне рішення.

Від себе особисто додам, що це питання складне, і в першу чергу політичне, тому що за рецензіями фільм явно антиукраїнський, а участь брали наші, тернопільські актори. Перше, що вдалось з’ясувати, то те, що не збігається сценарій фільму, якій поляки надали нашим акторам, з тим, що потім зняла та змонтувала польська сторона.

А мені досить дивно, що зовсім немає розголосу про те, що за три роки на Польщі знищили вже 14 Українських поховань, а крайній акт вандалізму стався 9 жовтня 2016 у Прикарпатському воєводстві на кладовищі с. Верхрата, де поховані 13 Вояків УПА.

Прикро, що поляки, які проявили солідарність і допомагали нам під час Революції Гідності, які декларували, що є нашими адвокатами в Європі, щойно відчули слабкодухість нашої чинної влади, то вирішили возвеличити себе та принизити Українців.

Польський консул у розмові повідомив, що у всьому цьому “стирчать російські вуха та гроші”, які намагаються пересварити наші два народи. Хочеться вірити, що це саме так…” – зазначає  Олександр Башта.

Нагадаємо, раніше ми уже писали про те, що тернопільських та львівських акторів засуджують за те, що знялися у польському фільмі «Волинь» з антиукраїнським змістом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Тернопільських акторів засуджують за те, що знялися в антиукраїнській стрічці «Волинь»

Ірина Складан, якa знялacь y “Вoлині” каже, що стрічка не антиукраїнська, а скандал роздули ті, кому не дісталася роль

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: