У Тернополі креативному кластеру «Na пошті» рекомендували закритися

Опубліковано:
29 Червня, 2022

У Тернополі триває конфлікт, що виник навколо креативного кластеру “Na пошті”, на діяльність якого надійшла скарга до міської ради. Закладу рекомендували закритися після його перевірки міськрадою.

Про це у мережі Facebook написала менеджер закладу Марія Юрчак:

«Рекомендуємо вам закритися…

Можливо, комусь цікаво, чим закінчилася історія з перевіркою від ТМР.

Дуже оперативно, у той же день, коли у нас були вельмишановні гості, склали резолюцію, у якій рекомендували нам закритися. Добре, що лист йшов кругами укрпоштою і ми про це вчасно не дізналися.

Серед рекомендацій, що стосувалися стану протипожежної безпеки (може би краще перевіряли стан і безпеку муніципальних укриттів, га?), було й побажання нам встановити (!) камери спостереження на вулиці.

Кууул. Взагалі це нормальна вимога?)) А балет їм не станцювати? Відколи підприємці мають виконувати функції поліції?))

Ну а каменем спотикання стала цілком бюрократична приписка. Що, мовляв, по документах це приміщення – підвал. А вам тут вздумалося галерею зробити.

Був собі підвал тай був, добре ж було ж, коли там було зачинено, ніякі люди не ходили, від тривог не ховалися, концерти не робилися, благодійність не відбувалася, виставки не проводилися.

Ревіталізація просторів? Ні, не чули.

Так а ви послухайте. В усьому розвиненому світі влада тільки сприяє джентрифікації та деіндустріалізації. Я за свої роки таких просторів бачила чимало:

Центр Солідарності на судноремонтному заводі у Гданську, весь порт Роттердама, та чого далеко ходити – Мистецький арсенал на заводі арсенал у Києві.

А по документах там земля здана під завод збройної промисловості :)))

Полюдські міста засновують свої муніципальні мистецькі центри: Харків, Львів, Суми, Івано-Франківськ. Це завжди десь непростий компроміс між владою і сучасним мистецтвом, але він є. В нас же нема діалогу, бажання допомогти, посприяти. Лише взяти, і закрити»,написала Марія Юрчак.

Як ми раніше повідомляли, автор скарги, яка надійшла до міської ради, зазначив, що ввечері відвідувачі закладу створюють зайвий шум і що приміщення використовують не за призначенням.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Na пошті
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: