У Тернополі поскаржилися на заклади харчування: міськрада розглядає анонімки

Опубліковано:
6 Червня, 2022

До Тернопільської міської ради надійшла скарга на роботу закладів громадського харчування, які у час війни влаштовують чимало заходів, аби зібрати гроші на благодійність та дають прихисток переселенцям.

Автор скарги зазначає, що ввечері відвідувачі закладів створюють зайвий шум і що приміщення, у яких розташовані кафе, використовують не за призначенням. Про це у мережі facebook написала менеджер одного із закладів Марія Юрчак:   

«… Давайте ми зруйнуємо туалети, вирвемо кабелі інтернету, розбомбимо підлогу – вернемо все в тому підвалі до першопочаткового стану.

І фіг вам буде, а не сховище.

До вашого відома, це не офіційне бомбосховище, і те, що ми приймаємо переселенців, чи даємо прихисток людям в орендованому приміщенні, – це наша добра воля.

В нас мало підприємств під час війни закрилося, давайте ще нас закриємо?! Комусь дуже заважає, що ми десятки тисяч гривень збираємо і перераховуємо на армію?

Своїми силами, своїми грішми… ох, як це прикро мені.

Мешканцям будинків 3, 5 по вул. Коперника у Na пошті. Креативний кластер ВХІД ЗАБОРОНЕНО!», – пише Марія Юрчак.

У  коментарях жителі міста зазначають, що варто з’ясувати, хто надіслав анонімне звернення до міської ради і чи були це, насправді, жителі будинків № 3 та 5 на вул. Коперника, як це зазначено у документі:

«а відколи в нас реагують на анонімки? то що, хтось скучив за 37 роком?» – прокоментувала Людмила Юрчак.

«Як ви знаєте що це писали мешканці )))???? Думаю вони і не в курсі…», – написала Olga Tomchenko.

«Можливо, відгукнуться “автори” цієї кляузи, хоча думаю, що автори входили в склад комісії, яка приходить до нас», – відповіли у коментарях зі сторінки Na пошті. Креативний кластер.

«А є список тих оскаржувачів? Бо виглядає, як фількіна грамота», – коментує Yaroslav Kurus.

«Стаття 8. ЗУ “Про звернення громадян” звучить наступним чином – Письмове звернення без зазначення місця проживання, не підписане автором (авторами), а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає. – Скажіть, будь ласка, хто є автором вказаного звернення? Чи є це звернення анонімкою, яка не підлягає розгляду? Чи були законні підстави для створення комісії, чи це перевищення службових повноважень? Чи є це звернення підставою, у воєнний час, для проведення перевірки?», – написав Максим Черкашин. 

null

Керівниця пресслужби Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич у коментарях зазначила, що у зверненні автор вказаний: «звернення не анонімне, там є ПІП заявника», – пише Маряна Зварич. Проте люди у коментарях їх відповідають, що у документі таких даних немає і також там відсутні підписи людей, які звернулися до міськради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #міськрада Тернополя
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: