«Одного ранку»: Пісенна пігулка від рядового ЗСУ з Тернопільщини

Опубліковано:
31 Березня, 2022

Пісенний позитив створив солдат, уродженець села Застіноче, що неподалік Теребовлі,  45-ти років. Він є істориком, політиком, бардом і літератором. Це наш земляк Олег Вітвіцький. В лавах ЗСУ служить з 1 березня 2022 року.

Олег розповів коротко як і чому зʼявилось бажання у нього зробити дану пісню: «Слова виникли десь в глибині душі самі по собі на мотив народної італійської пісні Bella Ciao, вона давно стала символом Спротиву. Недавно ї переспівала на українській мові Христина Соловій, а я вирішив відповісти від хлопців».

Читайте також

В Теребовлянській ПЦУ, що на Тернопіллі, на Різдво Христове засяяв позолотою оновлений іконостас (ФОТО, ВІДЕО)
І в Теребовлі будуть сакури цвісти

Довідка з Вікіпедії. «Белла чао» (італ. Bella ciao — Бувай, красуне) — італійська народна пісня. Вважають, що цю пісню співали учасники італійського Руху Опору за часів Другої світової війни, але насправді партизанські загони її не використовували. Національна асоціація партизанів Італії офіційно визнала, що «Белла чао» стала гімном лише у 60-х роках.

Слова пісні гріють і в той же час збуджують гордість за свою націю, за всіх людей України, які нині гуртом, від малого до старого, незалежно від статі, мови, віри, статків,  чинять неймовірний спротив навалі московської орди. Кожен з нас на своєму місці вносить посильний вклад у Перемогу і дуже приємно, що українці сьогодні як ніколи згуртовані. Якщо вслухатись добре у слова пісні, прийняти сенс кожного слова, то  вражає до мурашок по шкірі та хочеться слухати ще і ще. Дякуємо щиро, Солдате!

Бережіть себе наші, шановні Захисники! Адже за нами  сам Господь і Україна. Кожен українець знає, що без тебе, Неньо, немає життя…

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зсу, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #олег вітвіцький, #пісня, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: