І в Теребовлі будуть сакури цвісти

Опубліковано:
20 Грудня, 2021

Така подія можлива буде навесні наступного року в Теребовлі, що на Тернопіллі, завдяки небайдужим людям та за сприяння нинішньої міської влади.

Розповів про подію настоятель Теребовлянської ПЦУ Св. Рівноапостольного князя Володимира, обласний декан, декан Теребовлянського деканату, митрофорний протоієрей, отець Володимир Якубишин, якраз завдяки якому й розпочалося оновлення набережної в місті з Божою допомогою та допомогою небайдужих людей, а нині уквітчати місто заморською красивою рослиною:

«Ще навесні на лівому березі ріки Гнізна, що протікає через центр міста, нижче нашої церкви, зібрались мудрі, добрі мужі та й прийняли спільне рішення. В комісію входили – покійний нині пан Юрій Дзюбан, який був одним із найщиріших та найщедріших меценатів, потім теребовлянець Олег Продан(тоді ще в якості кандидата на мери, а нині новий діючий мер) та Іван Панцьо з Тернопоя, який багато років пропрацював в обласному «Зеленбуді». Саме він і запропонував уквітчати Теребовлю сакурами, адже також має сам коріння звідси. Посприяв пан Іван і з привезенням рослин з Умані завдяки своїм добрим друзям, до того ж і безкоштовно. Ось так далекі та свої місцеві люди обʼєднались задля спільної мети – прикрасити древнє княже місто. Ми посадили сакури 17   грудня 2021 року, коли на дворі була плюсова температура, біля південних мурів церкви, що в самому центрі міста по вулиці Шевченка. Спеціалісти-біологи з Умані нас запевнили, що рослини приймуться, адже вони в себе їх садили і за – 6˚С. До того ж чималі деревця, так до 3м, транспортували з їх рідним ґрунтом, ще й обмотані-захищені целофаном. Проте ми вирішили перших 16 сакур все таки посадити до південного боку і захищеними з півночі. А навесні в нашому місті планують висадяться ці рослини і в інших місцях. Думається, теребовлянцям та гостям сподобається наше місто у красивому й ще багатьма небаченому цвіту. Приємно відмітити, що сучасна влада міста нам у всьому сприяє і сам мер із своїми заступниками власноруч посадили декілька заморських рослин. Нехай наш Господь всіх людей благословить на добрі справи!

А планів по подальших роботах з приведення частини нашої набережної в Божий вигляд ще є багато, проте не буду заздалегідь їх відкривати. Нехай наші мешканці поступово будуть бачити реальні результати та оцінювати їх. Скажу тільки таке: краса набережної продовжиться на північ, вверх проти течії ще».

Слід запевнити скептиків, що дані рослини навесні зацвітуть без всякого сумніву. У нашій місцевості рідко бувають морози більше – 30˚С, а якщо і бувають, то лише декілька днів. Навіть за сильних морозів земля не промерзає більше, ніж на 15 – 20 см, а коріння сакур розміщуються значно глибше і нічого їм не зашкодить.

Сакура – це японська вишня із підроду вишень. Так в Японії називають будь-які вишні. Це декоративне дерево, яке не плодоносить і є своєрідним символом країни сонця, що сходить та всієї японської культури. Крім того, сакура — традиційний символ жіночої молодості та краси. Нині її заради цвітучої краси вирощують по всьому світі, а тепер і в Теребовлі. А як раптом наші дівчата та молодиці просто закохаються у цвіт сакури? Ой, а  би було файно!

null

 
 
 
 
null

 

 

null

 
 
null

 

 

null

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: